Tuşba'da halk toplantıları başladı
Tuşba Belediyesi, ilçe genelinde halk toplantılarına başladı. İskele Mahallesi'nde yapılan halk toplantısı ilçenin diğer mahallelerinde de devam edecek.
Tuşba Belediyesi, ilçedeki 9 merkez, 14 kırsal mahalle olmak üzere 23 mahallede halk toplantıları düzenleyecek. Halkın sorunlarını ve taleplerini dinlemek ve ortak çözüm üretmek için İskele Mahallesi'nde yapılan halk toplantısında yerel yönetimlere halkın doğrudan katılımının önemine vurgu yapıldı.
Halk toplantılarının ilki İskele Mahallesi taziye evinde gerçekleştirildi. Toplantıya Eşbaşkan Hanım Akkoş, Meclis Başkan Vekili Rabia Çakır, Eşbaşkan Yardımcısı Mesut Bozkurt, meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği buluşmada, yurttaşlar sorunlarını ve taleplerini doğrudan iletme fırsatı buldu.
'Ortak Karar Almayı Esas Alıyoruz'
Eşbaşkan Akkoş, halkçı belediyecilik anlayışıyla çalıştıklarını vurgulayarak, Tuşba'da uzun süredir yapılmayan altyapı, üstyapı ve imar hizmetlerinin büyük sorun yarattığını söyledi.
Daha önceki yönetimlerin ilçeye herhangi bir hizmette bulunmadığını vurgulayan Eşbaşkan Akkoş, on yıllık sorunların kısa sürede çözülemeyeceğini dile getirerek, 'Her türlü hizmeti yapmak için büyük emek veriyoruz. Halkın sorunlarını çözerken de kararları birlikte almayı esas alıyoruz. Kayyım yönetiminin ilçeye hiçbir hizmette bulunmadığı gibi verdiği zararları da görüyoruz. Sizlerle birlikte Tuşba'yı daha yaşanabilir daha ekolojik bir ilçe haline getireceğiz. İlçemiz tarım ve hayvancılığın gelişmesine yatkın bir alan. Sizlerle yönetip, sizlerle üretme sözümüzü kısıtlı imkanlarla da olsa hayata geçirmeye çalışıyouz,' dedi.
Birim müdürlerinin de katıldığı toplantıda iletilen talepler tek tek not alındı. Görüş alışverişiyle sona eren toplantı diğer mahallelerde devam edecek.