Seralarda kışın ilk fideleri dikiliyor
İpekyolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kış sezonuyla birlikte üretim alanları olan seralarda çelikle gül fidesi çoğaltma çalışmalarına başladı.
Bostaniçi Mahallesi'ndeki üretim seralarında yürütülen çalışmayla, çelik yöntemi kullanılarak gül çoğaltımı gerçekleştiriliyor. Üretilen güller, bahar mevsimiyle birlikte İpekyolu'nun park ve bahçelerine dikilecek. Bu çalışmalarla belediyemiz, üretim kapasitesini artırmayı ve seraları daha aktif biçimde kullanmayı hedefliyor.
4 Bin Gül Çeliği Toprakla Buluşuyor
İpekyolu Belediyesi, ilçedeki yeşil alanlarda kullanılmak üzere mevsimlik çiçek üretim seralarında yaklaşık 4.000 adet gül çeliğini köklendirerek üretimini sağlıyor. Böylelikle sezonda dışarıdan satın almak yerine, kendi üretimimiz olan gülleri park ve bahçeler başta olmak üzere birçok alanda kullanmayı planlıyoruz.