Play Off'un Anatomisi

Nisan ayının sonunda play off'a kalmanın verdiği heyecan taraftarlar arasında kendini iyiden iyiye htiriyordu. 10 yıl sonra elde edilen bu başarı taraftarları heyecanlandırmasına rağmen kentte dinamikleri harekete geçirmekte yeterli oldu dersek yanılırız diye düşünüyorum.

Nisan ayının sonunda play off'a kalmanın verdiği heyecan taraftarlar arasında kendini iyiden iyiye htiriyordu. 10 yıl sonra elde edilen bu başarı taraftarları heyecanlandırmasına rağmen kentte dinamikleri harekete geçirmekte yeterli oldu dersek yanılırız diye düşünüyorum.

Ne yazık ki bu kent başarısızlığı o kadar kanıksamıştı ki öğrenilmiş çaresizlik yaşıyordu sanki.7000 yıllık köklü medeniyete sahip, yaşadığı birçok badireye rağmen hala ayakta kalmaya çalışan bir kente bu silik tutum yakışmıyordu.

Bir şeyler olmalıydı, bu kent ayağa kalkmalıydı, küllerinden yeniden doğmalıydı. Sen Vansın Van! Sana silik tavır yakışmaz. Sen her alanda önde olmayı öncü olmayı hak eden, misyon ve vizyon gören bir kentsin.

İşte bu koşullarda oynayacağımız 3 maç vardı. Mayıs ayı idi. Ramazan idi. İlk rakip büyük sürpriz sonucunda 4.olarak play off'a kalan ülkemizin 107 yıllık koca çınarı Karşıyaka idi. Karşıyaka transfer yasağı olan, borçlar ile uğraşan, geneli öz kaynaklardan yetişen bir kadro ile ligde mücadele ediyordu. Teknik direktör Mesut Toros ile ivme yakalamış, taraftar desteği ile son 5 maçta 15 puan alarak 55 puan ile ligi 4.bitirmişti. Kimine göre çok kolay geçeceğimiz bir rakipti. Kimine göre ise çok zorlu 2 maç oynayacaktık. Lig'de oynadığımız 2 maçta gol atamadığımız ender takımlardan biriydi Karşıyaka. Çok koşan takım yapısı ile Vanspor'a ters gelebilecek bir oyun yapısı vardı. Bence çok zor olacağı kesindi.

İlk maç 10 Mayıs 2019 Cuma günü saat 20.30'da İzmir Atatürk Stadyumunda oynandı. Rakip Karşıyaka yaklaşık 30 bin seyircisinin büyük desteği ile maça başlayacaktı. Bizim ise yaklaşık 300 taraftarımız vardı. İzmir ve çevresinde o kadar hemşehrimiz olmasına rağmen maça giden sayısı hayal kırıklığı diyebiliriz. Bu konuda biz Vanlıların öz eleştiri yapması gerektiğini düşünüyorum. Biz organizasyon yapmak konusunda ve birlik-beraberlik oluşturma açısından pek başarılı bir kent değiliz. Bunu Karşıyaka maçında da tüm çıplaklığıyla görmüş olduk.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme