Kent Kültür Akademisi'nden huzurevi ziyareti
Yaşlılarımızın toplumun değerli bireyleri olduğunu unutmamalıyız. Yaş almış büyüklerimiz bizler için geçmişin tecrübesini, hikayelerini ve değerlerini taşıyan kıymetli varlıklardır.
Ağustos ayında huzurevini ziyaret ederek, huzurevi sakinleriyle hoşça vakit geçiren Kent Kültür Akademisi üyeleri yoğun istek üzerine yeniden Edremit Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne ziyarette bulundu.
Sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde güzel etkinliklere imza atan Kent Kültür Akademisi üyeleri huzurevi sakinlerini ikinci kez ziyaret ederek güzel vakit geçirdi. Ziyaret sırasında, Kent Kültür Akademisi kurucularından Leyla Uygun, huzurevi sakinleriyle ikinci kez buluştuklarını ve bu buluşmanın kendileri için çok özel olduğunu ifade etti.
'KENT KÜLTÜR AKADEMİSİ OLARAK, HUZUREVLERİ ZİYARETLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ'
Kent Kültür Akademisi kurucusu Leyla Uygun, 'Geçtiğimiz Ağustos ayında Edremit Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret ettik ve bu ziyaretimiz, hem huzurevi sakinleri hem de bizler için son derece anlamlı geçti. Gerek yaşlılarımızla geçirdiğimiz zaman, gerekse onların hayat hikayelerini dinleyebilme fırsatı, bize çok şey kattı. Bugün yeniden burada olmamızın nedeni, yaşlılarımızın yalnız olmadıklarını hissettirmek ve onlarla olan bağımızı güçlendirmektir. Onlar, bizim için geçmişin tecrübesini, hikayelerini ve değerlerini taşıyan kıymetli varlıklardır. Her biri, hayatlarının farklı dönemlerinde karşılaştıkları zorluklarla dolu hikayeler barındırıyor. Bu hikayeleri dinlemek, bizlere sadece birer dinleyici olmanın ötesinde, toplumsal bir sorumluluk da yüklüyor. Yaşlılarımızın, toplumun en değerli bireyleri olduğunu unutmamalıyız. Onlar, hayat tecrübeleriyle bizlere yol gösteren, her zaman başımızın tacı olan insanlardır. Bizler, onların gönlünü hoş tutmak ve ihtiyaçlarına duyarlı olmakla yükümlüyüz. Bu nedenle, Kent Kültür Akademisi olarak, huzurevleri ziyaretlerimizi sürdüreceğiz. Her seferinde daha fazla keyif alıyor ve onların mutluluğunu görmek, bizim için büyük bir motivasyon kaynağı oluyor. Ziyaretlerimiz sırasında yaşlılarımızla kurduğumuz bağın, onların hayat kalitesini artırdığına inanıyoruz. Bir gülümseme, bir hatır sorma, ya da birlikte geçirilen birkaç saat, onların günlerini aydınlatabilir. Bu nedenle, tüm toplumu yaşlılarımızı ziyaret etmeye ve onlarla vakit geçirmeye davet ediyorum. Herkesin, bu kıymetli bireylerle bir araya gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca, huzurevi yetkililerinin de bu güzel insanlarla yakından ilgilenmesini talep ediyorum. Onların ihtiyaçları, bazen basit bir sohbet, bazen de daha derin bir destek olabilir. Yaşlılarımızın sorunlarıyla ilgilenmek, bizlerin sosyal sorumluluk bilincini artıracaktır. Toplum olarak, yaşlılarımızı unutmamak, onların yanında olmak, bizlerin en önemli görevlerinden biridir. Bu güzel insanlar için bir araya geldiğimiz için tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kent Kültür Akademisi olarak, yaşlılarımızın hayatını daha güzel hale getirmek, onların hak ettikleri sevgiyi ve saygıyı sunmak için çalışmaya devam edeceğiz. Hep birlikte, yaşlılarımızın hayatlarına dokunarak, onların yalnızlıklarını azaltabilir ve toplumsal bağlarımızı güçlendirebiliriz' diye konuştu.
Edremit Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki buluşma, Kent Kültür Akademisi'nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında gerçekleştirdiği etkinliklerin bir parçası olarak dikkat çekti. Hem yaşlı bireylerin hem de gençlerin birbirlerinden öğrenecekleri çok şey olduğunu belirten Uygun, bu tür ziyaretlerin artarak devam edeceğini ifade etti. Kent Kültür Akademisi, toplumsal dayanışma ve birlikteliğin önemine vurgu yaparak, gelecekte de benzer etkinliklerle huzurevi sakinlerinin yanında olmaya devam edecektir.
Ziyarette Kent Kültür Akademisi kurucuları Leyla Uygun, Lokman Tekin, Rabia Genç Bezir ve Sevgi Ölmez yer aldı.