İpekyolu Belediyesi kış hazırlıklarını sürdürüyor

Van İpekyolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, yaklaşan kış mevsimi öncesinde kırsal mahallelerde yoğun bir çalışma yürütüyor.

Ekipler, özellikle Gövelek Mahallesi'nde yolların iyileştirilmesi amacıyla reglaj, stabilize, dolgu ve sıkıştırma işlemlerini aralıksız sürdürüyor. Bu çalışmalar, vatandaşların kış aylarında ulaşımını daha güvenli ve konforlu hale getirmeyi hedefliyor.

Son dönemde etkili olan yağışlar, bazı bölgelerde zemin bozulmalarına yol açtı. Belediye ekipleri, bu durumdan etkilenen alanlarda öncelikle okul yolları ve sağlık ocakları güzergahlarında zemin iyileştirme çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu sayede, hem öğrencilerin hem de sağlık hizmetlerinden yararlanan vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat etmeleri sağlanıyor.

Fen İşleri Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalar, sadece yol yapım ve onarım ile sınırlı kalmıyor. Aynı zamanda, kırsal alanlardaki altyapı eksikliklerinin giderilmesi ve yaşam standartlarının yükseltilmesi için de çeşitli projeler hayata geçiriliyor. Belediye, vatandaşların ihtiyaçlarına göre belirlediği öncelikli alanlarda yoğunlaşarak, hizmet kalitesini artırmayı amaçlıyor.

İpekyolu Belediyesi, tüm bu çalışmalarıyla birlikte, halkın sağlıklı ve güvenli bir yaşam sürmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. Kış şartlarının zorlayıcı olabileceği bu dönemde, sürdürülen bu tür faaliyetlerin önemi daha da artıyor. Vatandaşların memnuniyeti için gece gündüz çalışan ekipler, bölge halkının takdirini topluyor.

Kış mevsimi öncesi yapılan bu hazırlıklar, İpekyolu Belediyesi'nin halk odaklı yaklaşımının bir göstergesi olarak öne çıkıyor. Belediye, önümüzdeki günlerde de benzer projeleri hayata geçirerek, kırsal alanlarda yaşamı kolaylaştırmaya devam edecek.

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 1
Belediyelerin hepsi de eleştiriliyor. 11 Ekim 2025 17:53

Bu memlekette 13 ilçe, 590 köy ve mahalledeki on binlerce yol, cadde, sokak ve ara sokak bir grayderin boy göstermesiyle yoluna girmez. Asfaltsız bir dünya yol var bu memlekette. On binlerce kazı, çukur, hasar ve sorun bulunan sayısız yol var bu memlekette. Dar, kullanışsız ve güvensiz nice yol var bu memlekette. En basitinden üç merkez ilçede ve diğer on ilçe içinde köy yollarından bile beter durumda sayısız yol var bu memlekette. Vizyoner, ilgili, çalışkan bir hizmet belediyeciliği olsa yalnızca beş senede neredeyse tamamı mükemmel hale gelir. Fakat nice nice beş yılları geride bırakan var en azından son 25 yılda ülkedeki diğer 29 büyükşehirdeki yol standartlarını yakalayabilirdi. Ancak nerdeee? Gelin merkez ilçelerimizin 40 merkez mahallesine, yakın uzak semtlerinin içine bir dalın da yolların halini bir görün. Araçlar paldır küldür, hoplaya zıplaya, tangur tungur ilerliyor, araçlar o çukurdan kaçıp öbürüne dalıyor, o kazıdan kurtulup öbür kazıya saplanıyor. Toz duman içinde yüzlerce yol var üç merkez ilçede. Başka memleketleri de çok gördük, bu memleketi de görüyoruz. Allah aşkınıza kenti ihya etmek nedir sizce?

Bakmadan Geçme