Eş Başkanlarından Newroz mesajı

İpekyolu Belediye Eş Başkanları 2015 Newroz kutlamalarına yönelik mesaj yayınladılar Eş Başkanlar yayınladıkları mesajda Sayın Öcalan’ın Amed Newrozunda değineceği mesajın coğrafyamıza barış, kardeşliği getireceğini ve Sn Öcalan’a Mandela gibi bir özgürlüğü getirmesini temenni ettiler.

Vansesi Haber Merkezi

Mesajda şu ifadelere yer verildi. “Gerçekte Demirci Kawa'nın Dehak'a karşı verdiği mücadele zaferinin adıdır Newroz. Bu önemli günde Şengal'den Kobane'ye, Afrin'den Kerkük'e kadar Dehak'ların zulmüne karşı direnen Kawa'nın torunları tarihin derin sayfalarına isimlerini yazdırırken kalem mürekkeplerinin bile özgürlük mücadelelerini yazmaya eksik kaldığı bir dönemde, Kürt halkının büyük bedeller ödeyerek özgürlük yolundaki yürüyüşünde, Newrozlar zaferi müjdeleyen yeni bir günün başlangıcı olmuştur. Dünyada zulümler ve Dehaklar olduğu olduğu sürece, Kawa'nın ateşi bu topraklarda üç kibrit çöpüne değin yanacaktır. Kürt halkının özgürlük tutkusu ile tutuşan Newroz ateşi kendi küllerinden de olsa var olmaya devam edecektir.

Newroz Kürt halkı tarihinde bir isyan ateşi olduğu kadar barış ve kardeşliğin de yeni bir günü olarak anlamlı bir gündür. Bu bağlamda Kürt Halk Lideri Abdullah Öcalan 2013 tarihinde düzenlenen Amed Newrozun da geliştirmiş olduğu paradigma çerçevesinde, Ortadoğuyu özgürleştirecek demokratikleşme sürecinin mesajını göndererek ortadoğu halklarına umut veren barış sürecinin baş müzakerecisi olduğunu ortaya koymuş, bir Nelson Mandela rüyasının Ortadoğu da gerçekleşebileceğini bütün halklara göstermiştir. Bu barış umutlarının yeşermesi ve zafere ulaşması için Kürt kadınlarının saçlarıyla örmüş olduğu özgürlük köprülerini, Newrozun ateşiyle zaferle taçlandıracağını şüphesiz inancımız tamdır. Bu vesile ile 2015 Newrozunu kutluyor başta Kürt halkı olmak üzere bütün dünya halklarına barış ve özgürlük getirmesini temenni ediyoruz. “ ifadelerine yer verdiler.

Bakmadan Geçme