Erciş'te nüfus daireleri bugün hizmet veriyor
Erciş Kaymakamlığı, 26 Temmuz Cumartesi günü Nüfus Daireleri'nin açık olacağını duyurdu. Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada, özellikle eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için vatandaşların dikkatli olması gerektiği vurgulandı.
Eski sürücü belgelerinin geçerlilik süresi 31 Temmuz 2025 tarihinde sona ereceği için, bu tarihten önce yenileme işlemlerini yaptırmak isteyenlerin gerekli adımları bir an önce atması önerildi.
Açıklamada, 'Değerli Ercişli Hemşehrilerimiz; Sıkışıklığa mahal vermemek amacı ile, sadece eski tip sürücü belgelerini yenileme işlemlerini yapmak üzere, 26 Temmuz Cumartesi günü saat 8.00-17.00 aralığında Erciş Nüfus Müdürlüğümüz yeterli sayıda personel ile açık bulundurulacaktır' ifadelerine yer verildi. Bu duyuru, vatandaşların yoğunlaşmadan işlemlerini rahatlıkla gerçekleştirebilmeleri için önemli bir fırsat sunuyor.
Erciş Nüfus Müdürlüğü, yenileme işlemleri için gerekli belgeleri önceden hazırlamaları konusunda vatandaşları bilgilendiriyor. Eski tip sürücü belgesi sahiplerinin, kimlik belgeleri ile birlikte başvuru yapmaları gerektiği hatırlatıldı. Başvuruların hızlı bir şekilde yapılabilmesi için, vatandaşların saat 8.00 itibarıyla Nüfus Müdürlüğü'nde hazır bulunmaları öneriliyor.
Bu uygulama, Erciş'teki vatandaşların sürücü belgelerini zamanında yenilemelerine yardımcı olmayı hedefliyor. Kaymakamlık, tüm vatandaşların bu fırsatı değerlendirmelerini ve işlemlerini zamanında tamamlamalarını bekliyor. Ercişli hemşehrilere yönelik düzenlenen bu özel gün, hem hizmet kalitesini artırmak hem de vatandaşların ihtiyaçlarına cevap vermek açısından büyük önem taşıyor.