Edremit'te temizlik ve zabıta ekiplerinden ortak çalışma

Edremit Belediyesi Temizlik ve Zabıta ekipleri, yoğun cadde ve sokaklarda esnafı ziyaret ederek çöp çıkarma saatleri ve çevre temizliği konusunda bilgilendirme yaptı.

Van'ın Edremit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde çevre temizliği konusunda farkındalık çalışması gerçekleştirdi. Özellikle yoğun cadde ve sokaklarda yapılan bilgilendirme çalışmasında, ekipler esnafı tek tek ziyaret ederek çevreyi temiz tutmanın önemine dikkat çekti.

Esnafa, çöp çıkarma saatlerine uyulması ve iş yerlerinin çevresinin temiz bırakılması konularında uyarılarda bulunuldu. Vatandaşların daha temiz, sağlıklı ve düzenli bir çevrede yaşamaları için yapılan bu bilgilendirme çalışmalarının devam edeceği bildirildi.

Edremit Belediyesi, ilçe halkının desteğiyle temiz ve yaşanabilir bir çevre hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceğini vurguladı..

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 3
22 DÖNÜMLÜK MESİRE ALANI YEMYEŞİL OLSUN 09 Eylül 2025 00:50

Yeni yapılan yirmi iki dönümlük EDREMİT MESİRE ALANI denilen ve haftalar önce açılışı yapılan kıyı düzenlemesi çok çok yerinde. Fakat onun on iki dönümü peyzaj alanı ve toprak alanlar olup o alanlara serebileceğiniz 50 kamyon kırmızı peyzaj toprağı ve bu alana serpeceğiniz beş yüz kg çim tohumu bu memlekette yok muydu? Ayrıca bu alana bolca dal veren, gölgesi bol olacak fidanlar/ağaçlar niçin tercih edilmedi? Kaldı ki bugün alanı gezince gördük ki dikilen üç yüzden fazla ağaçtan azımsanmayacak sayıda ağaç şimdiden sararmaya ve büzüşmeye başlamış. Bu yeni mesire alanındaki toprak kısımların yemyeşil olması gerekmez miydi? Bir de gezinme geriye kalan on dönümlük kısımlardaki yürüme yolu, bisiklet yolu ve kamelyaların çevresi toz, toprak, kum ve hafriyatlardan temizlenemez miydi, özenle süpürülüp pırıl pırıl yapılamaz mıydı? Van'da bir iş, bir çalışma, bir hizmet yapılınca dört başı mamur, kaliteli, estetik, özenli, eksiksiz ve göz alıcı yapmak bu kadar mı zor? Edremit Belediyesi bugün gördüğümüz bu eksiklik ve olumsuzlukları, yoluna koymak için acaba neler yapacak?

Van'a gelince bu bitmeyen işe çok üzülmüştük 09 Eylül 2025 00:43

EDREMİT KENT MEYDANI CAM TERASI HAFTALARDIR ENKAZ HALİNDEYDİ, KAZILDI AMA ÖYLECE KALMIŞTI. BİTTİ Mİ ACABA?

Herkes duyarlı olmalı, belediyeler ilgili olmalı 09 Eylül 2025 00:41

VAN'DA ANA ARTERLERDE, CADDELERDE, SOKAKLARDA, ARA SOKAKLARDA, YAKIN VE UZAK SEMTLERDE ON BİNLERCE İŞ YERİ VE ESNAF VAR. MAALESEF BUNLARIN İÇİNDEN SAAT 08.00 - 22.00 ARASINDA BİLİNÇSİZCE, GÖRGÜSÜZCE, DUYARSIZCA, SAYGISIZCA İZMARİTLERİNİ, ÇÖPLERİNİ, KAĞITLARINI, NAYLONLARINI, POŞETLERİNİ, PEÇETELERİNİ, AMBALAJLARINI, SU PETLERİNİ, ATIK SİGARA PAKETLERİNİ, YİYECEK İÇECEK ARTIKLARINI, SEBZE MEYVE ATIKLARINI, HER TÜR ATIKLARINI KALDIRIMLARA, YOL KENARINA, REFÜJLERE, AĞAÇ DİPLERİNE, ÇİÇEK SAKSILARINA, DİREK DİPLERİNE, ÇÖP KOVASI ÇEVRESİNE, YANİ ETRAFA ATANLAR, BIRAKANLAR VAR. ALLAH AŞKINIZA MEDENİ VE AKILLI İNSANLAR, KENDİSİNİ VE ŞEHRİNİ SEVEN İNSANLAR, MEMLEKETİNİN GÜZEL VE YAŞANABİLİR OLMASINI İSTEYEN AKIL VE MANTIK SAHİBİ İNSANLAR BÖYLE YAPAR MI? ŞEHİRDEKİ 500 BİN İNSANDAN HER BİRİSİ BİR ÇÖP VEYA ATIK ATSA ŞEHİRDE 500 BİN ÇÖP OLUR. HER İNSAN KENDİSİNE, KARAKTERİNE, AHLAKINA, İNSANLIĞINA YAKIŞANI YAPAR. LÜTFEN CADDEMİZİ, SOKAĞIMIZI, ÇARŞIMIZI, ŞEHRİMİZİ, ÇEVREMİZİ ASLA KİRLETMEYELİM. EN İYİ TEMİZLİK, KİRLETMEMEKTİR. DUYARLI OLALIM, DUYARLI OLMAYANLARI DA UYARALIM.

Bakmadan Geçme