Bergamaspor'dan Açıklama: Üzücü Olaylar Yaşadık

Bergama Belediyespor Kulübü 08. Aralık 2014 Pazartesi günü Van’da oynanan Büyükşehir Belediyespor- Bergama Belediyespor karşılaşmasında yaşanan olaylara ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Yaşanan olaylardan üzüntü duyduklarını kaydeden Başkan Özlü, Van Büyükşehir Belediyespor Başkan ve yöneticileri tarafından çok iyi ağırlandık dedi.

Rıdvan CAN

Bergama Belediyespor Kulüp Başkanı Hakkı Özlü düzenlenen basın toplantısında Van Büyükşehir Belediyespor maçı sonrası yaşanan üzücü olayların takımın sağduyulu olması ve güvenlik güçlerinin çabaları sayesinde önlenebildiğini belirtti.

Van Büyükşehir Belediyespor maçı sonunda yaşanan olaylara ilişkin Bergama Belediyesi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen basın toplantısına Bergama Belediyespor Kulübü Başkanı Hakkı Özlü, Teknik Direktör Hikmet Akıncı, takım kaptanı Mert Kaytankaş, ve futbolcu Gökhan Çetinus ve kulüp yöneticileri katıldı.

MAÇ SONRASI ÜZÜCÜ OLAYLAR YAŞADIK
Futbolcumuzun gol sevincini asker selamıyla yapmasından rahatsız olan, rakip takım oyuncuları ile olayı siyasi boyuta taşımak isteyen ve sahada bulunmaması gereken birçok kişi sahaya atlayarak futbolcularımıza saldırdığını kaydeden Başkan Özlü yaptığı açıklamada, “ Van Büyükşehir Belediyespor maçı sonrası üzücü olaylar yaşadık. Takımımızın sağduyulu olması ve Güvenlik güçlerinin çabaları sayesinde zırhlı araçlarla şehirden ayrıldık. Futbolcumuzun asker selamını tahrik amaçlı yapmadığı görüntülerde çok açık bir şekilde görülmektedir. Van Atatürk Stadı'nın kapalı tribünlerine depremde hasar gördüğü için seyirci alınmamaktadır. Futbolcumuzun asker selamını yaptığı yedek kulübemizin arkasında seyirci bulunmamaktadır. Dolayısıyla gol sevincinin seyirciyi tahrik amaçlı yapılmadığı açıktır. Çünkü seyirciler karşı tribünlerindeydi“ dedi.

VAN'DA ÇOK İYİ AĞIRLANDIK
Maç sonunda kötü olaylar yaşansa bile bu olayları tüm Van halkına ve Van Büyükşehir Kulübü'ne mal etmemek gerektiğini ifade eden Başkan Özlü, biz Takım olarak iki gün önceden Van'a gittik ve futbolcularımızla birlikte şehir içinde gezdik, en küçük bir tatsızlık yaşamadık. Tam tersine çok ilgi gördük. Van Büyükşehir Belediyespor tesislerinde hiçbir polis koruması olmadan antrenman yaptık. Maç öncesi ve sırasında da Büyükşehir Belediyespor Başkan ve yöneticileri tarafından çok iyi ağırlandık diyerek Van'da gördükleri misafirperverliğe değindi.

SPORA SİYASETİ KARIŞTIRMADIK
Biz Futbol takımıyız. İşimiz sadece futbol. Hiçbir zaman spora siyaseti karıştırmadık. Bundan sonra da Siyaseti siyasetçilere bırakıp, biz işimize bakacağız diyen Kulüp Başkanı Hakkı Özlü,” Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm rakiplerimize sportmenlik ve dostluk içinde yaklaşarak, en iyi şekilde ilişkilerimizi sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

DUYGULARIMLA BU SELAMI VERDİM


Basın toplantısında yaşanan olaylardan dolayı büyük üzüntü duyduklarını ifade eden, maçta gol sonrası asker selamı veren Bergama Belediyespor futbolcusu Gökhan Çetinus gol sevincinde herhangi bir art niyet olmadığını ve gol sevinci ile İstanbul'da askerliğini yapan çok yakın bir arkadaşına selam gönderdiğini söyledi. Bir futbolcunun gol sevincini ifade etmesinin birçok farklı biçimi olduğunu belirten Çetinus, “Ben bu gol sevincini ilk defa, Sivasspor'da forma giyen ve uzun yıllar da teknik direktörlük yapan Bülent Uygun'dan öğrendim. O zamanlar yaşımız küçük olduğu için stadyumlara gidip, o gol sevinçlerini canlı izleme şansım olmuştu. Yine aynı dönemde İsrailli Balili de asker selamını vermişti o benim hafızama kazınmıştı. Çok koyu Sivasspor taraftarıyım. Ben defans oyuncusuyum çok gol atma şansım olmuyor. Ama geçmiş maçlarda gol attığım zaman da ağabeyim askerde olduğu zaman ona asker selamıyla selam göndermiştim. Bu maçta da İstanbul'da vatani görevini yapan bir arkadaşıma selam gönderdim. Maçtan önce konuştuğumuzda ‘gol atacaksın' demişti. Golden sonra tamamen iyi niyetli hiçbir art niyet taşımadan, provokatörlük düşünmeden samimi duygularımla asker arkadaşıma selam gönderdim. O an içimden geleni yaptım. Sonrasında tepkiler oldu bazı futbolcu arkadaşlarımız beni itekledi. Ben anlam veremedim. Hakeme gittim ‘hocam ne oldu, ne yaptım' dedim. O selam tüm askerlerimize, Mehmetçiklerimize, polislerimize hediyem. Bunda bir art niyet aramanın anlamı yok” diye konuştu.

YARIN VAN'DA OYNAYABİLİRİM

Sosyal medyada kendisine yönelik birtakım hakaret ve tehdit gibi durumlara ilişkin açıklama yapan genç futbolcu, “Ben profesyonel futbolcuyum. Bugün buradayım. Geçmişte Samsun'da, Sivas'ta, Kırşehir'de oynadım. Yarın Van'da oynayabilirim, başka bir yerde oynayabilirim” dedi.

ASKER SELAMI VERİLDİĞİ İÇİN BASIN TOPLANTISINA KATILDINIZ MI?
Yaşanan olayların farklı boyutlara çekildiğini dile getiren Bergama Belediyespor Teknik Direktörü Hikmet Akıncı ise basın mensuplarına “Hiç asker selamı verildiği için yapılan bir basın toplantısına gittiniz mi?” diye sordu. Akıncı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Biz bir futbol takımıyız. Pazar günü Türkiye'nin her yerinde maçlar oynandı, belki birileri daha gol atıp asker selamı verdi. Biz de Pazartesi günü Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ilinde bir maç oynadık. Hiç asker selamı verildiği için yapılan bir basın toplantısına gittiniz mi?”

RAHATSIZLIK VE ÜZÜNTÜ DUYDUK

Sporda ve futbolda bu türden olayların yaşanmasından büyük rahatsızlık ve üzüntü duyduklarını ifade eden Bergama Belediyespor'un tecrübeli Kaptanı Mert Kaytankaş da, yaşanan olaylar sonucu takım olarak bir konsantre eksikliklerinin oluştuğunu fakat kısa sürede bu eksikliği kapatıp en iyi şekilde mücadele ederek yollarına devam edeceklerini söyledi.

Bakmadan Geçme