Bedirhanoğlu'ndan uyuşturucuyla mücadele vurgusu

Şiyar Be Uyuşturucu ile Mücadele Platformu temsilcileri Av. Cihat Durmaz, Gülistan Akdağ ve Yaşar Coşkun, CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu'nu ziyaret ederek kentte artan uyuşturucu tehdidine karşı yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Ziyarette, özellikle gençleri hedef alan uyuşturucu kullanımının toplumsal bir sorun haline geldiği vurgulanırken, bu konuda kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiği ifade edildi.

CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, uyuşturucu ile mücadelenin yalnızca güvenlik boyutuyla ele alınamayacağını, toplumsal farkındalık ve dayanışmanın da en az sahadaki operasyonlar kadar önemli olduğunu söyledi.

Bedirhanoğlu, kentte gençlerin geleceğini tehdit eden bu sorun karşısında ortak akılla hareket edilmesi gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: 'İl başkanlığımızda, Şiyar Be Uyuşturucu ile Mücadele Platformu temsilcileri Av. Cihat Durmaz, Gülistan Akdağ ve Yaşar Coşkun'u ağırladık. Kentimizde özellikle gençleri hedef alan uyuşturucu tehdidine karşı ortak akıl ve toplumsal dayanışma ile mücadele etmenin önemini bir kez daha vurguladık. Platformun sahada yürüttüğü özverili çalışmalar bizler için değerlidir. Biz, gençlerimizin sağlıklı, güvenli ve umut dolu bir geleceğe sahip olması için her türlü iş birliğine hazır olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Nazik ziyaretleri ve mücadele azimleri için kendilerine teşekkür ediyorum.'

Platform temsilcileri ise Van'da uyuşturucu kullanımıyla mücadele kapsamında gerçekleştirdikleri eğitimler, bilinçlendirme çalışmaları ve saha ziyaretleri hakkında bilgi verdi. Ayrıca, gençlere yönelik risklerin azaltılması için yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin sürece daha aktif dahil olmasının önemine dikkat çekildi.

Ziyaret, kentte uyuşturucuya karşı yürütülen çalışmaların güçlendirilmesi ve kapsamının genişletilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirilirken, taraflar iş birliğini sürdüreceklerini belirtti.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme