Amerikan rüyasını maliyeti belli oldu

Amerikan rüyasının maliyeti belli oldu. Amerikalıların kendileri ve çocuklarına Amerikan rüyasını finanse etmeleri için 3,4 milyon dolar ödemek zorunda oldukları ortaya çıktı.

Tüm dünyada Amerikan Rüyası olarak bilinen ve Amerikalıların ulaşmak istedikleri temel hedefleri gösteren 10 önemli dönüm noktası ABD merkezli finans sitesi Investopedia tarafından mercek altına alındı. 

5 Aralık'ta yayınlanan analizde Amerikan rüyasının temel bileşenlerinden olan konut sahibi olmak, çocuk bakımı, çocukları üniversiteye göndermek, aile kurmak ve emeklilik için birikim yapmak gibi hayallerin toplam maliyeti 3,4 milyon dolar olarak hesaplandı. Diğer yandan tüm eğitim seviyelerini tamamlamış olan Amerikalıların ortalama yaşam boyu kazançları ise 2,3 milyon olarak hesaplandı. Bu durum Amerikan rüyasının toplam maliyetinden 1,1 milyon dolar daha düşük olduğunu göstermiş oldu.

Yapılan analize göre, iki çocuğu 18 yaşına kadar büyütmek 576 bin 896 dolar, bir ev satın almak ise ortalama 796 bin 998 dolarak mâl oluyor. Bunun dışında araba ve evcil hayvan sahibi olmak ya da düğün yapmak gibi diğer dönüm noktaları ise yaklaşık yarım milyon doları buluyor.

Kaynak: Sözcü

Vansesi Gazetesi/ Van Haber

Bakmadan Geçme