AMELİYATLA GELEN MUCİZE

Yaklaşık 45 gün önce aniden sağ tarafı felç olan ve konuşamayan A.A. isimli hastanın, nöroloji ve fizik tedavi bölümlerinde tedavisi sürerken hastanın karotis arter angiosu çekiminden sonra felcin sebebinin beyne giden şah damarındaki tıkanmadan dolayı olduğu saptanmıştır.

Yaklaşık 45 gün önce aniden sağ tarafı felç olan ve konuşamayan A.A. isimli hastanın, nöroloji ve fizik tedavi bölümlerinde tedavisi sürerken hastanın karotis arter angiosu  çekiminden sonra  felcin sebebinin beyne giden şah damarındaki tıkanmadan dolayı olduğu saptanmıştır.

 Bu tespitten sonra hasta derhal ameliyata alındı ve şah damarına ameliyat uygulandı. Başarılı geçen ameliyat sonrası giderilen tıkanıklığın ardından hastanın sağlığında olumlu gelişmeler görüldü. Hasta ameliyat öncesi konuşma ve yürümekte zorluk  çekerken, ameliyat sonrası rahat bir şekilde konuşmaya ve desteksiz bir şekilde yürümeye başladı.

 Ameliyatı gerçekleştiren kalp damar cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Halil BAŞEL; ameliyatın çok başarılı geçtiğini ve ameliyatın ardından hastanın sağlığına kavuşmasından ötürü mutluluk duyduğunu dile getirmiştir. Doç. Dr. Halil BAŞEL; felcin en yaygın sebeplerinden birinin şah damarının tıkanması olduğunu ve bu tıkanmanın erken fark edilmesi ile hastaların felç olmaktan kurtulabileceklerini belirtti. Hastalarımızın özellikle bayılma , görme bozukluğu,konuşma bozukluğu gibi rahatsızlıklarında noroloji uzmanına başvurmaları ve boyun damarlarının dopler filmini çektirmelerini önermektedir. Doç. Dr. Halil Başel’in üzerinde durduğu önemli bir şeyde en etkili ve en faydalı tedavinin hastalığın erken tanısı olduğu bu sayede hem hasta sakat kalmaktan kurtuluyor hemde tedavileri  daha kolay oluyor ayrıca tedavi masrafıda daha az olmaktadır.

 Şu ana kadar Lokman hekim Van hastanesinde onlarca şah damar ameliyatı yapıldığını ve sonuçlarının da oldukça iyi olduğunu belirten Doç. Dr. Halil Başel hastalarımızın kendi sağlıkları için kontrole gelmelerini öneririz dedi.

Bakmadan Geçme