Ambulans Şoförlerine İleri Sürüş Eğitimi

Van İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Birimi ve Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü Eğitimcileri işbirliğiyle 3 ilden 20 sağlık personeline güvenli sürüş eğitimi verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen eğitim 3 gün sürdü. Van, Bitlis ve Ağrı illerinden 20 sağlık personelinin katıldığı eğitimler kapsamında ambulanslarda görev yapanlar, 3 gün süren eğitimin ardından sınava tabi tutulacak.
Diyarbakır Sağlık Müdürlüğü İleri Sürüş Eğitimcisi ve Koordinatörü Cumali Yıldız, Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından daha güvenli sürüş için 112 Ambulans Servisi’nde görev alacak olan 20 sürücü adayına ileri sürüş teknikleri eğitimi verildiğini söyledi.
Van İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Bengü Araz ise, Van Kalesi Konser Alanı parkurda eğitime tabi tutulan 20 yeni sürücü adayının dubalardan oluşturulan 10 parkurdan başarı ile geçmek için büyük çaba sarf ettiğini söyledi. Eğitmenler tarafından hataları bir bir anlatılarak, daha güvenli bir sürüş için ne yapmaları gerektiği konusunda sürücülerin bilgilendirildiğini dile getiren Araz, “Ön değerlendirmeden geçen arkadaşlarımız, burada ileri sürüş teknik eğitimlerine tabi tutuluyorlar. Adayımıza, ambulansla alakalı tüm donanımları ve sürüş tekniklerini anlatılmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğü olarak alınan karar gereği uyguladığımız bir çalışma. İleri sürüş eğitimleri, kaliteli nakil gereği sürdürdüğümüz bir çalışma. Sağlık personeli olsun olmasın, ambulans içinde çalışan tüm bireyleri eğitime tabi tutmamız gerek. Her ne kadar bazı arkadaşlarımız sağlıkçı olmasa da sağlık sistemleri hakkında kendilerini bilgilendiriyoruz. Sağlıkçı arkadaşlarımız da ambulans kullanmasa dahi ileri sürüş tekniklerine tabi tutuyoruz ki, yolda oluşabilecek muhtemel sıkıntılarda ve acil durumlarda, bu arkadaşlarımızın da ambulans kullanarak hastamızı sağlık kuruluşlarına güvenli bir şekilde ulaştırmasını sağlamaktır” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme