AMATÖR LİGİNDE SAĞLIK SKANDALI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2014-2015 Van Amatör Ligi açılış maçında Van Türk Telekomspor Erciş Örenespor karşılaşmasında yaşanan sağlık ekibi sorunu büyük tepki topladı. TFF yönetmenliğine göre sağlık ekibini ve ambülânsı ev sahibi kulüp karşılayacak.

Rıdvan Can/Özel

 

Cumartesi günü Sanayi sahasında oynanan Van Amatör Ligi maçında Erciş Örenespor Türk Telekomspor’u 3-2 yendi. Karşılaşma sırasında futbolcuların sakatlanması üzerine sağlık memurunun sahada bulunmaması üzerine sakatlanan futbolculara kulüp yöneticileri ve futbolcuları müdahale etmek zorunda kaldı.  Amatör futbol maçları için sağlık ekibinin görevlendirilmemesinin skandal olduğunu belirten yöneticiler, sporcular ve futbolseverler yetkilileri göreve davet ettiler.

 

Yeni TFF yönetmeliğinin amatör kulüpleri çok zor durumda bıraktığını, ifade eden Türk Telekomspor Kulüp Başkanı Servet Şahar, ‘‘ Bugün yaşadığımız sağlık görevlisi sorunun kaynağı budur. Yönetmelik amatörlerin sağlık ekiplerini kendilerinin temin etmesini istiyor.  İmkansızlıklar içinde ayakta durmaya çalışan amatör kulüplerinden hiçbir takım sağlık memuru ve ambulans karşılayamaz.  Çünkü buna imkanları yok. Zaten kıt imkanlarla ligde futbol oynamaya çalışıyoruz. Amatör kulüpler lisans işlemleriyle uğraşırken, Bir de bu yetmezmiş gibi ev sahibi kulüplerin sağlık ekibi ve ambulans tedarik etme  zorunluluğu amatör kulüpleri gerçekten zor durumda bırakmıştır.. Biz kulüp yöneticileri bu tür sorumluluktan kaçmayız. Fakat bu imkanlar nispetinde olur.  Amatör spor kulüplerini bu bahanelerle kapatmak istiyorlar’’  dedi.  Van’da saha zeminin futbol oynamaya elverişli olmadığını sözlerine ekleyen Şahar, ‘‘Saha zeminin çok kötü. Saha etrafında bulunan tel örgüler kısa ve çoğu teller belli yerlerinde kopmuş. Van’a yakışmayan görüntüler var. Yetkililerden saha ve diğer  sorunlara  artık kalıcı bir çözüm bulmalarını gerekir”  diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme