Altında son viraj! yeni rekor geliyor

Altına yatırım yapan ve yapmayı planlayan kişiler, altın fiyatlarını yakından takip ediyor. Uzmanlar, altın fiyatlarıyla ilgili tahminlerini açıklayarak görüşlerini dile getirdi. İşte, altın fiyatları hakkında uzman yorumları...

Altında son viraj! yeni rekor geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gram altın, tarihi zirvesini gördükten sonra bir kez daha rekor kırmaya hazırlanıyor. Uzmanlara göre, 1623 TL olan tarihi zirve başlangıçta direnç gösterebilir, ancak yukarı yönlü ivmesini sürdürecektir.

ABD tahvil getirilerindeki yükseliş, altın fiyatlarını olumsuz etkilese de, altının 1900 dolar seviyesine doğru hareket etmesini destekliyor. Kısa vadede, ons altın için 1900-1893 dolar aralığı destek olarak öne çıkıyor ve 1940 dolar seviyesi direnç olarak takip edilebilir. Ancak yükselişin hız kazanabilmesi için bu direnç seviyesinin aşılması gerekmektedir.

Dünya gazetesinde yer alan habere göre, gram altın yılın ilk 6 ayında yatırımcılarına en yüksek getiriyi sağlayan yatırım aracı olmayı başardı.

Altın ve para piyasaları uzmanı Şirin Sarı, "Teknik olarak; gram altında 1550-1650 TL bandının içinde kaldıkça yatay hareketi takip edeceğiz. 1550 TL altında alım fırsatı doğabilir. 1650 TL üzerine ise çıkmak için zorlanabilir. Ons altında ise satış baskısının devam ettiğini unutmayalım. Tüm bunlar gram altında suların bir süre daha dalgalı olmasına yol açabilir" dedi.

Finans piyasası uzmanı İslam Memiş, altınla ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi:

"Yılın ilk yarısında Yatırımcısına en çok altın kazandırdı. Yıla 1106 TL seviyesinden başlayan gram altın yüzde 46 artışla bugün 1618 TL seviyesini gördü. Gram altında yılsonuna kadar 1750- 1800 TL aralığı test edilebilir ancak kısa vadede bir geri çekilme öngörüyorum. Kısa vadede dolar TL kuru takip etmekte fayda var dolar TL kuru nereye gram altın oraya 24 TL seviyesine kadar gerileyen dolar TL kurumda gram altın 1550 TL seviyesine kadar sarkabilir."

NOT:  Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir. 

 

Bakmadan Geçme