Altın fiyatları bugün yeniden hareketlenebilir

Gram altın fiyatı, şu dakikalarda 496 lira seviyesinde hareket ederken ons altın fiyatı ise aynı dakikalarda 1780 dolar seviyesinde bulunuyor. Bugün öğleden sonra açıklanacak verilerle altın fiyatlarının yeniden hareketlenmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta ADB kanadından gelen veriler ve açıklamalar sonra sert düşüşler gördüğümüz altının ons fiyatı, şu sıralarda dar bantta hareket ediyor. Ons altının bir gözü ABD’den gelecek verilerde olurken; bugün açıklanacak verileri altın fiyatlarını hareketlendirebilir. Bugün Türkiye saati ile (TSİ) 15.30'da açıklanacak olan ABD birinci çeyrek büyüme verisi ve ABD haftalık işsizlik başvuruları kritik olacak. Bu açıklanacak veriler sonrası altının ons fiyatında ve altının gram fiyatında hareketler görülebilir.

 

Yeni güne hafif düşüşe başlayan altının gram fiyatı; gün içerisinde en yüksek 496,87 lira seviyesini, en düşük ise 492,95 lira seviyesini gördü. Gram altın yeni güne hafif düşüşle başlarken; sonrasında dolar kurunda ve ons altın fiyatında yaşanan yükselişin etkisiyle değer kazandı. Gram altın fiyatları, saat 12.21 itibarıyla yüzde 0.40 oranında yükselişle 496,14 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 812 lira, Cumhuriyet altını da 3 bin 342 liradan satılıyor.

Bakmadan Geçme