ALTAY, NİTELİKLİ PERSONEL YETİŞTİRECEĞİZ

VAN Ticaret ve Sanayi Odası, Van Perder ve Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) tarafından organize edilen üye kaynaşması ve basınla tanışma toplantısı düzenledi.

İlhan Siyahtaş

Van Perder Başkanı Müjdat Atakan, “gerek üyelerimizin birbirleri ile iletişimi gerekse TPF vesilesiyle tüm Türkiye ve dünya ile gelişen tüm yeniliklerin üye ve perakende sektörüne aktardıklarını ve bunların devam edeceğini” söyledi.

 

Atakan , “Üyelerin birlik ve beraberliği için her türlü çalışmaların yapıldığını belirten Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi ve gıda sektör grubu temsilcisi Metin Abi’nin desteği  bizlere daha da büyük bir güç katmıştır.

Son yıllarda bölgemizdeki olumsuz olaylar bizleri birbirimize daha da kenetledi, her geçen gün bizler de Van Perakendecileri olarak birlik ve beraberlik içinde geleceğe güvenle bakmamızı sağlamaktadır. Özellikle her yıl düzenlenen Yerel Zincirler Buluşuyor organizasyonuna en yoğun katılımın VAN Perder’den olduğunu, bilgi, tecrübe ve en son çıkan ürünlerin sergilendiği fuar ve konferanslar’dan  çok faydalandığını,yerel Perakendeciler olarak büyümelerinin bilgileri yerinde kulladıklarından dolayı olduğunu belirtti.

 

VAN Perder olarak 15 şirket,18 perakende noktası ve 600 çalışanımızla büyümelerine devam ettiklerini her geçen gün üye sayılarının arttığını belirtti.TPF’nin tüm Türkiye’de  başlattığı kampanyaları desteklediklerini ve özümseyerek perakende noktalarında uyguladıklarını belirterek,özellikle Eğitim ile ilgili çok kapsamlı çalışmaların yapıldığını ve yapılmaya devam ettiğini söyledi.

 

Türkiye Perakndeciler Federasyonu adına konuşan TPF Genel Koodinatör’ü Gurbet ALTAY “Bizler TPF olarak rekabetin çok acımasız olduğu günümüzde PERDER üyelerimizin gelişimini ve değişimini sağlayarak 2011 yılında %21,2012 yılında %17 ve 2013 yılı hedefimiz ise %19 olarak emin adımlarla sağlamaktayız.

TPF olarak 16 PERDER derneğimiz, 366 üyemiz ve 3.490 perakende noktamız ve 63 binden fazla çalışanımızla 10 MİLYAR DOLAR’lık ciromuzla tüm Türkiye ve Kıbrıs’ta müşterilerimize hizmet vermekteyiz.Yaptığımız Eğitim çalışmalarıyla müşteri memnuniyetini en üst seviyelere çıkararak, çıraklık çalışmalarıyla üyelerimize 25 milyondan fazla işletme maliyeti düşüklüğü sağlayarak, ayrıca birçok sosyal projeye imza atarak bu ülke için kazandıklarımızı bu ülke için harcamaya devam ediyoruz.

 

Van depreminde ilk yardımı bizim üyelerimiz sağlarken, yine bununla kalmayıp Van Erciş’e okul, sağlık ocağı ve taziye evi yaparak bir nebze Olsun yaraları sarmaya çalışmaktayız.Van Perder üye ve yönetimimizin yaptıkları karkı bizleri biribirimize daha da yakınlaştır.

Her yıl düzenlediğimiz ve önemüzdeki  yıl 16-17 Nisan Haliç Kongre merkezinde düzenlenecek olan 6.Yerel Zincirler Buluşuyor konferans ve fuar organizayonumuza yine tüm Türkiye’den ve komşu ülkelerden 8 binden fazla konusunda uzman katılımcı beklemekteyiz.Perakende yasası ile ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile yapılan çalışmalarımız  perakende sektörünün sorunlarını çözme yolunda önerilerde bulunduk ve taslakta birçok önerimizin olması bizleri mutlu etti.

 

Bakanımız Hayati Yazıcı özellikle 1.5 Milyon çalışanı ve üçüncü büyük sektör olan perakende sektörünün sorunlarını bir an önce çözüm yoluna gidecektir.

Çok yakında en büyük sorunumuz olan nitelikli personel sorununun çözümüne ilişkin Perakende Akdemisi kurarak sektürümüze katkı sağlayacağız. Yılda 4 adet Anadolu Konferanslarıyla bilgi,tecrübe paylaşımları,yılda 6 defa market ekipmanları-teknoloji konferanslarıyla en son teknolojik gelişmeleri üyelerimize sunmaktayız.Bundan sonra da üyelerimizin gelişimine yönelik çalışmalar devam edecek olup 2023 vizyonunda  dünya devi olan yerel Perakendeciler aramızdan çıkacaktır.” dedi.

 

Bakmadan Geçme