• Haberler
  • Ekonomi
  • Almanya'dan işçi ilanı: Başvuranlar ailesi ile birlikte gitme şansı bulacak!

Almanya'dan işçi ilanı: Başvuranlar ailesi ile birlikte gitme şansı bulacak!

Almanya, iş gücü açığını kapatmak için vasıflı işçilerin ailelerini de ülkeye getirmeyi kolaylaştırdı. İşte aranan meslekler ve şartlar...

Almanya'dan işçi ilanı: Başvuranlar ailesi ile birlikte gitme şansı bulacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Almanya, nitelikli işçileri ülkeye çekmek için aldığı önlemleri genişletiyor. Artık AB dışından gelen nitelikli işçiler, hem kendilerinin hem de eşlerinin ailelerini yanlarında getirebilecekler.

Bu değişiklik, Almanya'yı uluslararası iş gücü piyasasında daha cazip hale getirmeyi amaçlıyor.

Kasım 2023, Mart 2024 ve Haziran 2024 tarihlerinde üç aşamada uygulamaya konulacak yasayla, nitelikli yabancı işçileri ülkeye çekerek iş gücü açığını kapatmak amaçlanıyor.

AB dışından nitelikli çalışanlara kapısını açan Almanya, dil şartını bile ortadan kaldıran adımlarına bir yenisini daha ekledi. Ülke, işçilere, hem kendi hem de eşlerinin ailelerini yanlarında getirme olanağı sunacak.

Şimdiye kadar AB dışından çalışmaya giden yabancılar, sadece eş ve çocuklarını yanlarında götürebiliyordu. Ebeveynlerin gidişi ancak istisnai durumlarda gerçekleşiyordu.

Mart 2024'ten itibaren Almanya'da çalışmaya başlayacak yabancılar, kendi ve eşlerinin ebeveynlerini de ülkeye götürebilecekler. Ancak bu kişilerin ebeveynlerini maddi olarak destekleyebileceklerini ve sağlık sigortaları olduğunu kanıtlamaları gerekiyor.

Uygulama sadece işe yeni başlayacak vasıflı çalışanları kapsayacak; halihazırda Almanya'da çalışan yabancılar bu imkandan yararlanamayacak. Değişiklik, yeniden gözden geçirileceği 2028 yılına kadar sürecek.

Almanya'daki mevcut iş gücü açığı nedeniyle hükümet, bu tür adımlarla ülkeyi vasıflı çalışanlar için daha cazip hale getirmeyi amaçlıyor.

Almanya'da aranan yeni meslekler:
Aşçı
İnşaat işçisi
Hemşireler, hasta ve yaşlı bakıcıları
Kaynakçı
İnternet teknolojisi
Ağır Sanayi ve metal sanayi işçisi
Gastronomi
Eğitim
Sağlık hizmetleri
Çocuk yetiştiricileri
IT teknisyenleri
Metal ve ağır sanayi işçileri
Gastronomi uzmanları
Vasıflı işçiler
İnşaat sektörü işçileri
Elektrik ve elektronik mühendisleri ve işçiler
Teknik ve mekanik

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme