AKP''Lİ SOLMAZ'DAN BDP'LİLERE SİTEM

Van Belediyesi’nin meclis kararıyla Yeşilköy'ün 50 bin TL elektrik borcunun ödemesi ve 3 konteynır kentte barınan kiracı konumunda olan 110 aileye yapacağı yardım kamuoyunda tartışılıyor. Ak Parti belediye meclis üyesi Fahri Solmaz konuyla ilgili olarak gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fazıl ERÜŞ

Yeşilköy'ün  su  sondajı elektrik borcu ile 3  konteynır kentte kalan kiracı  olan 110 ailenin durumunun  BDP meclis üyeleri  tarafından  geçen ay yapılan  meclis toplantısında BDP’li üyelerin  önergesiyle  gündeme taşındığını söyleyen Ak Parti  belediye meclis üyesi Fahri Solmaz, Ak Parti  meclis  grubu olarak 13  üyeyle  iki  önergeyi  de eleştirdiklerini ancak vatandaşların  mağduriyet yaşamaması için kabul oyu verdiklerini  belirtti. Solmaz, Ak Parti iktidarı döneminde Van’da yapılan hizmetleri, yatırımları görmek ve takdir etmek gerektiğini söyledi.

Mecbur kaldık

Ak Parti meclis üyeleri olarak konu görüşülürken meclis de söz alarak konteynırlarda kalan 110 aile için düşüncelerini  dile getirdiklerini anlatan  Fahri  Solmaz,: “ Günlerdir konu basında yer alıyor. Valimiz, Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz, Ak Parti İl Başkanımız bu insanlarımızı ziyaret ettiler. Kendilerine çeşitli alternatifler sundular. Kabul etmediler.  Bu insanların Türkiye gündemine bu görüntüyle taşınması Van ilimiz için güzel değil.  Mecliste BDP’li üyeler bu insanlarımıza katalitik soba verilmesi ve bazı insani yardımların yapılmasını önerdiler. Bende ‘konteynırlar 30 metre kare ve kapalıdır. Katalik sobalar da gaz sızıntısı  ileride faciaya yol açabilir.  Belediye meclis üyeleri olarak ortak bir komisyon kuralım konteynır kentte insanları ziyaret edelim. Tespitlerimizi yaptıktan sonra ortak bir kararla vatandaşlarımıza yardımcı olalım. Ama Katalik soba tehlikelidir. İnsanlara ileride olumsuz bir şey olursa belediye olarak bunun altından kalkamayız’ dedim. Bu eleştirimize rağmen  insanı yaklaşımla önergeyi kabul ettik “ diye konuştu.

İnsanlar mağdur olmasın diye kabul ettik

Yeşilköy’ün biriken sondaj elektrik borcunun mecliste görüşüldüğünü belirten Solmaz, “Yeşilköy’ün muhtarı belediye’ye müracaat etmiş. Köy’de yaşayan vatandaşların mağdur olduğunu belirterek yardım istediğini söylemiş. Bu konu gündeme alınarak tartışıldı. Ak Parti grubu olarak şöyle dedik: “Yüzlerce köyümüzde sondaj var.  Köylerin sondaj elektrik borçlarını belediye olarak üstlenirsek diğer mağdur olan köylere emsal oluştururuz Belediye bunun altından kalkamaz dedik.  Yanlış  olduğunu bilmemize rağmen köydeki insanların  mağdur olmaması için  önergeyi kabul ettik” dedi.

BDP’li meclis üyeleri yapılanları küçümsüyorlar

Başbakan Erdoğan’ın talimatlarıyla deprem sonrası yapılan TOKİ konutlarının BDP’li meclis üyeleri tarafından ön yargıyla eleştirildiğini ve pahalı olduğu iddiasını topluma yansıttıklarını ileri süren Solmaz, “ Bir yılda yapılan TOKİ konutlarını küçümsüyorlar, pahalı buluyorlar. Bu konutların alt yapıları, yol, elektrik, su, arsa, çevre düzenlemesi gibi giderini görmezden gelmek haksızlıktır. Bir konut kooperatifinde başta arsa,  alt yapı, çevre düzeni için konut dışında ne kadar harcama yapıldığını herkes  iyi biliyor.  İnsanlarımız için 17 bin konut inşa edildi. Kısa bir sürede bu hizmetin yapılması gurur duyulması, takdir edilmesi gereken bir başarıdır. Van’ın 50 yıllık su sorunu çözülüyor,  duble yollar yapılıyor bunlarda küçümseniyor.  Yapılanları vicdanen takdir etmek gerekir. Biz belediyenin olumlu bulduğumuz bütün icraatlarına ilimizin menfaati gereği nasıl doğru bularak destek veriyorsak BDP’li arkadaşlarımızdan da benzer bir yaklaşım bekliyoruz. Ak Parti hükümetinin yaptıklarını sadece siyaset adına inkar etmek,  yok saymak vicdana sığmaz” dedi.

Belediye’nin doğru işlerine evet diyoruz

Van Gölü’nün temizlenmesi, arıtma tesisleri kurulması, briketçilerin kaldırılması, asfaltlama gibi konularda AK Parti meclis üyeleri olarak belediyenin yararlı, kenti ilgilendiren uygulamalarına inanarak destek olduklarını belirten Fahri Solmaz, mecliste saygı çerçevesinde karşılıklı görüşmeler yaptıklarını belirterek şunları söyledi. “Mesela Hakkâri ve Özalp belediyeleri parke, asfalt ve araç ihtiyaçları olduğunu belediyemize bildirdi Bizde Büyükşehir Belediyesi olduğumuz için muhalefet grubu olmamıza rağmen oy birliği ile buralara yardım edilmesini uygun gördük.  Ama Van Belediyesi bütçesinden Bingöl Karlıova Belediyesine 50 bin TL yardım yapılmasına da öncelikle Van’ın köy ve mahallelerinin eksiği var  düşüncesiyle karşı çıktık ” dedi.

 

Bakmadan Geçme