Akıl, Tek Başına Yeterli Midir?

Günümüz gençliğinin büyük çoğunluğu, iyi bir eğitim almayı ve meslek edinmeyi önceliklerinin ilk sırasına koymayı tercih etmektedir. Önceliklerine ulaşmak için ise kimi gençler aklını kullanmayı tek ve yeterli ölçüt olarak görmektedir.

Eğitim, gençler için bizatihi önemlidir ve olmalıdır. Gençler, bilginin oldukça önemsendiği örgün eğitim kurumlarında eğitimlerini ders çalışarak ve birçok sınavı aşarak tamamlamaktadırlar. Eğitim müfredatı içerisinde bilginin öncelenir hale dönüşmesi gençler arasında aklı (us) ön plana çıkarmaya neden olmuştur. Gençler atacakları her adımda sadece akıllarını kullanarak sorunlarının çözüleceğini ve her istediğine ulaşabilmede aklın yeterli olacağını düşünmektedirler.

Okuyup üniversiteyi kazanmayı gözden çıkaran kimi gençler ise hayallerine ticaret yoluyla ulaşmayı öncelemektedir. Ticari faaliyetlerinde kar etmesi için yine aklını iyi kullanması lazımdır.  İleriye dönük ince hesaplar yapması, yeri geldiğinde risk almayı bilmesi gerekmektedir.

Gençlerin etrafını saran hatta onları büyüleyen birçok göz alıcı değişkenler vardır. Hızla değişen moda,  markalı elbiseler, yüz ve cilt bakım ürünleri, full artı full otomobil edinme isteği, kariyer yapma hayalleri, iştah kabartan alışveriş mağazaları ve cezbeden pırıltılı sözler… Gençleri, farkına bile varmadan hazzın doruğuna ve gösterişin kucağına doğru iter. Bütün bu sayılanlar akla uygun gelmekle beraber gençlerin duygularını da okşamış olur.       

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme