AKGÜL, VAN BÜYÜKŞEHİR İÇİN ADAY ADAYI

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Akgül, AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Akgül, AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıkladı. 
YYÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Akgül, beraberindekilerle birlikte AK Parti İl Başkanlığı’na gelerek Van Büyükşehir Belediyesi için aday adayı olduğunu açıkladı. Burada yaptığı konuşmasında, kentin çok önemli sorunları olduğunu belirten Akgül, 3660 sayılı Büyükşehir Belediyeler Kanunu çerçevesinde özellikle Doğu ve Güneydoğu’da bulunan kentlerin; büyükşehire dönüştürülmesiyle çok önemli bir fırsat yakaladığını söyledi. Akgül, “Bu fırsatı imkana dönüştürecek olan belediyelerimiz, iyi belediyecilik yöneticiliğini yapabilen, insanlara bu seçim vesilesi ile ulaşabilirlerse, bu amaçlarına ulaşacaklardır. Bu kanun çerçevesinde nitelikli insan gücünü burada istihdam edilmesini, geniş ölçekli yapılanmanın bu kentlerde kurgulanmasını, kentin ve köyün birlikte kalkınmasını amaç edinen kanunun gereklerini yapmak üzere aday adaylığı için başvurdum” dedi.
AK Parti’nin Türkiye’de yapmış olduğu icraatlarla hem belediyeciliğin yatırım aşamasında, hem de belediyecilikte dürüst davranış biçimi açısından kendisini ispatladığını herkesin bildiğini ifade eden Akgül, “Daha önce bize bu konuda ışık tutan, AK Parti yöneticilerimizin bize bıraktıkları miraslar doğrultusunda bizler, bir yönümüzle bilim adamı, bir yönümüzle yöneticilik özelliğimizle kentimizde, insanlarımızın hizmetinde devam etmek istiyoruz. Ayrıca şunu söylemek istiyorum ki, Van’ı 5. sene sonunda bir cazibe merkezi halinde sizlere bırakarak gitmeyi taahhüt ettiğimi burada ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
Adaylığının söz konusu olması halinde üniversitedeki öğretim üyeleri ile birlikte Van’a hizmetin en iyisini sunacaklarının altını çizen Akgül, “Nitelikli insan kaynağımız çok geniş ölçüde bulunmaktadır. Partimiz adına ilde geniş bir araştırma ve geliştirme birimi kurarak Van’a ve Van halkına hangi projelerin iyi hizmetle sunulacağı, hangi hizmetlerin istihdamı arttıracağı konularında çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımız ortaya çıktıkça kamuoyu ile paylaşacağız. Yeterli bir kadroyla, elimizden gelen tüm çabaları göstereceğiz. Bilim insanı proje ile konuşur, proje ile değerlendirmesini yapar, yaptığı işleri proje bazında ölçer. Bu kapsamda aday adaylığı sürecinin ilimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme