Akdoğan: 'Seçimin tek sorumlusu Bahçeli'dir'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suçlamalarına tepki göstererek, 'Türkiye'nin seçime gitmesinin tek sorumlusu vardır, o da Sayın Bahçeli’dir' dedi.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, NTV'de katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akdoğan, bugün yaptığı basın toplantısında erken seçime gidilmesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı suçlayan MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye tepki göstererek, "Türkiye'nin seçime gitmesinin tek sorumlusu vardır, o da Sayın Bahçeli’dir. HDP’liler bugün kabineye giriyorsa bunun siyasi vebali Sayın Bahçeli’ye aittir" ifadesini kullandı.

Koalisyona kapıyı kapatanın Bahçeli olduğunu söyleyen Akdoğan şöyle devam etti:
"Siz bütün kapıları kapatacaksınız ve bütün opsiyonlar tükenecek, seçim hükümeti kurulmasın diye yapılan önerileri de kabul etmeyeceksiniz, sonra 'HDP ile yan yana oturdunuz' diyeceksiniz. O zaman siz AK Parti ile HDP yan yana otursun diye Türkiye'yi bu noktaya getirdiniz. Kapıları bunun için kapattınız. Sayın Bahçeli kişi olarak, şahıs olarak çok beyefendi birisi ama yazılı metin okuduğu zaman bir canavara dönüşüyor. Bugünkü konuşması yenilir yutulur laflar değil. 'Şerefsizler' diyor, 'ahlaksızlar' diyor, Sayın Cumhurbaşkanı'na, devletin başına 'haysiyetsiz' diyor. Burada bir siyasi terbiye sorunu var. Milliyetçi Hareket Partisi’ni esir alan bir genel başkan var. Kendisi tek adam olmuş. Üslup olarak çok yakışıksız buluyorum ve bugün yaşananların HDP’liler bugün kabineye giriyorsa bunun siyasi vebali Sayın Bahçeli’ye aittir. Bugün hiç utanmadan yalan söylüyor. AK Parti koalisyon teklifini kabul etmedi. O görüşmede daha bir şey müzakere edilmeden Sayın Bahçeli bizim şartlarımız var, bunları kabul etmeyeceğinize göre koalisyon zemini yoktur diye kapıyı kapatıyor direkt. O şartlar konuşulmuş değil, müzakere edilmiş değil."

"Cumhuriyet Halk Partisi ile anlaşamadığımız konular var ama oturduk konuştuk" diyen Akdoğan, "Sanki bunları tartıştık kabul etmedik ve bundan dolayı koalisyon kurulmadı diye lanse ediliyor. Bu konular konuşulmuş değildir. Sayın Başbakanımız bütün kapıları kapattınız, 4 seçeneği de kabul etmiyorsunuz o zaman özel sohbet edelim diyerek bu konulardaki bizim duruşumuzu söylemiştir. Burada bu maddeler veya başka maddeler müzakere bile edilememiştir" dedi.  

Bakmadan Geçme