Akdoğan: Patlama bütün boyutlarıyla araştırılacak

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Diyarbakır’da meydana gelen patlamanın bütün boyutlarıyla araştırılacağını belirterek, “Bu tür durumlarda sağduyuyu muhafaza etmek önemli” dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde, Karadenizliler Kültür ve Yardımlaşma Derneğince (KAR-DER) düzenlenen programdaki konuşmasında, Diyarbakır’da Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) mitinginde yaşanan patlamayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Patlamada yaralıların olduğunu belirten Akdoğan, geçmiş olsun dileklerini iletti.

“Bu olay, bütün boyutlarıyla araştırılacak, tetkik edilecek. Nedir, önce olayın ne olduğunu anlamak gerekiyor, aydınlatılmasını beklemek gerekiyor. Onun üzerine daha kapsamlı değerlendirmeler yapmak gerekir.
Ama bu tür durumlarda sağduyuyu muhafaza etmek önemli. Çünkü provokatif hadiseler ya bir mağduriyet üretmeyi amaçlar ya seçmen kanaatlerini etkilemeyi amaçlar, maniple etmeyi amaçlar veya bir şekilde farklı grupları, kesimleri birbirine düşürmeyi amaçlar.

“Bunları boşa çıkarmanın yolu, bu amaca hizmet etmemektir, sükuneti muhafaza etmektir. Biz, büyük bir milletiz. Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı, Acem’iyle büyük bir milletiz, bin yıldır kardeşlik hukukuyla bir arada yaşıyoruz. Bu tür provokasyonlara da hiç eyvallah etmemek gerekiyor. Terörden, şiddetten, provokasyondan medet uman kim olursa olsun, alçaktır, sadece alçak. Milletin iradesine saygı göstermek gerekiyor. Demokrasilerde millet konuşur, sandık da konuşur.”

Bakmadan Geçme