Ak Parti'nin Kürtçe açılımı sürüyor

Türkiye siyasetine "Kürt Açılımı" ile yeni bir tartışma yaratan Ak Parti, açılımını sürdürüyor. Ak Parti Van İl Örgütü'nün internet sitesi Kürtçe hizmet vermeye başladı.
Azim Yacan - İlhan Siyahtaş
Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) "Kürt açılımına" Van'dan yeni bir boyut kazandırdı. Partinin Van İl Örgütü'nün resmi internet sitesi Kürtçe hizmet vermeye başladı. Partinin tüm eylem, etkinlikleri ve açıklamaları Türkçe ile birlikte Kürtçe de veriliyor. Partinin  http://www.vanakparti.com  web internet sitesi son günlerde artan esnaf ziyaretleri yer alırken, yapılan açılışlar ve diğer hizmetler de veriliyor. Türkçe dil kısmına giren tüm haberler olduğu gibi Kürtçe bölümüne de çevriliyor. Web sitesi Kürtçe dil kısmında çeviriden kaynaklı önemli yanlışlar göze çarpıyor. Cümleler Türkçeden olduğu gibi çevrildiğinden dolayı cümle yapısı bozulurken, kimi kelimeler ise Kürtçe karşılığı yerine Türkçeleri kullanılmış.
'Gelen talepler doğrultusunda hazırladık'
Ak Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, gelen talepler üzerine web sitesinde Kürtçe de hizmet vermeye başladıklarını söyledi. Birkaç gün içerisinde yapılan hizmetin vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandığını kaydeden Aras, "Partimizin medya tanıtım başkanlığını tarafından sitemiz sürekli güncelleniyor. Web sayfamızın Türkçe kısmının yanında Kürtçe bulunması gerektiğine yönelik tabanımızın ve vatandaşlarımızın talepleri oldu. Sitemiz yeni olduğundan dolayı bir takım imla hataları olabilir. Biz de bu tür hataları önümüzdeki günler içerisinde gidereceğiz. Yine teknik açıdan bazı hatalar var. İnşallah zaman ve süreç içerisinde bu hataları bertaraf ederiz. Burada Kürtçenin ağırlığı biliniyor. Örneğin Özalp'ın bir köyüne kendimizi Türkçe olarak ifade ettiğimizde vatandaşlarımız bizi anlamakta güçlük çekebiliyor. Bu yönlü algılama sorunları var. Biz de bu gerçekler doğrultusunda sitemizi bu şekilde hazırlamayı uygun gördük."dedi.

Bakmadan Geçme