AK PARTİLİ BİLİCİ'DEN OSB'YE ZİYARET

AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, Van Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB) ziyaret ederek, yeni göreve gelen Başkan Necmettin Çok ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
Van Milletvekili Mustafa Bilici, beraberindeki İl Başkan yardımcıları Abdulahat Arvas ve Abdulhekim Karabıyık ve İl Disiplin Kurulu Başkanı Salih Akman ile OSB’yi ziyaret etti. Burada OSB yönetimle bir toplantı yapan Bilici, Devlet Demir Yolları Kuzey Geçiş Projesi, ihtisas ve nitelikli organize sanayi bölgeleri, doğalgaz, iç gümrükleme ve ihtisas gümrüğü, Van Gölü üzerinden yapılan devlet demir yolları taşıma ücretleri gibi konuları ele aldı. Organize Sanayi Bölgesi’nde üretilen ürünlerin ihracatında ve hammadde temininde nakliye maliyetlerinin düşürülmesi için önem arz eden feribot iskelesi ile OSB arasında yaklaşık 7 kilometrelik demir yolu bağlantısı için daha önce Devlet Demir Yolları Genel Müdürü ile görüştüklerini ifade eden Bilici, bu konuda OSB yönetiminin talepte bulunması gerektiğini söyledi. Maliyetleri etkileyen diğer önemli faktörlerden biri olan ihtisas gümrüğü konusunun da Gümrük ve Ticaret Bakanı’na ileteceğini belirten Bilici, sanayicilerin en azından ilk etapta kendi ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir ihtisas gümrüğünün Van’da olmasının elzem olduğunu ifade etti. Van Gölü üzerinden yapılan yük taşımacılığında bekleme sürelerinin sorun olduğunun farkında olduklarını ifade eden Bilici, tamamlamak üzere olan hızlı ve ağır tonajlı iki yeni feribotla bu sorunun çözüleceğini belirtti. Kuzey geçiş hattı projesinin de büyük ve maliyetli bir proje olduğunu anlatan Bilici, söz konusu projenin kısa zaman içinde gerçekleşmeyeceğini, ancak AK Parti’nin 2023 hedefleri arasında yer aldığını söyledi.
Van’ın ekonomisi ile bölgenin cazibe merkezi olduğunu ifade eden Mustafa Bilici, Organize Sanayi Bölgesi’nin yatırımlarda çekim merkezi haline gelmesi için her türlü katkı ve destek için hazır olduklarının altını çizdi. Mevcut teşvik sistemi içinde en avantajlı bölgede yer alan Van’ın ve organize sanayi bölgemizin yeraltı yatırımlarını en kısa sürede tamamlayarak altıncı bölge içinde en avantajlı il olmasının gerekliliğini vurguladı. Sağlam bir altyapıya kavuşmuş bir OSB’nin hormonel değil dikey bir şekilde büyüyeceğini kaydeden Bilici, Van Organize Sanayi Bölgesi’nin kentin aynası olduğunu belirtti.
Yapılan toplantının ardından Bilici, beraberindekilerle buradan ayrıldı.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme