AK Parti Van'da referanduma hazırlanıyor

AK Parti Van il Başkanlığı, Anayasa değişikliği için referandum çalışmalarına başladı.

Vansesi Gazetesi Haber Merkezi

AK Parti Van İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, teşkilatların tümü ile sahaya inmeye hazır oldukları belirtildi.

Yapılan açıklamada İlçe, mahalle, köy ve STK ziyaretleri ile her daim sahada olduklarını ve her gün seçim olacakmış gibi halkla iç içe oldukları vurgulandı.

Anayasa değişikliğinin Van’da herkesimi heyecanlandırdığını belirten açıklamada ‘‘Yıllardır ülkemizin ayağına pranga olmuş bir sistem var.  Yapılan uzun kamuoyu yoklamalarının ardından Anayasa değişikliği meclise sunuldu. 330'un üzerinde oyla meclisten geçen Anayasa değişikliği için öngörülen referandum ile milletin iradesine bırakıldı. Her zaman için terörden yana birçok sıkıntı yaşayan ülkemiz için artık anayasa değişikliği ile daha hızlı bir şekilde işleyen bakanlar kurulu, hükümet ve daha fazla çalışan milletvekilleri olacak. Yürütme hızlı şekilde devletin ve vatandaşın lehine çalışacak. Yasama da daha güçlü bir hale gelecektir. Kendi içinde kanun yapacak, yargı da denetlemesini yapacak. Bu değişiklikle sistem daha sağlıklı bir hale gelecek." ifadelerine yer verildi. 

Van il teşkilatları olarak da yapılan il yönetim kurulu toplantısı ile çalışmaların başlanıldığının belirtildiği açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; ‘‘İl Başkanımız, İl yönetimimiz, Meclis üyelerimiz, Kadın ve Gençlik  Kolları üyelerimizin almış olduğu kararla ilçe ziyaretlerimizle start verdiğimiz referandum çalışmalarında emin adımlarla ilerliyoruz. Teşkilatlarımızın tüm birimleri gidilmedik mahalle, gidilmedik köy bırakmayarak halkımıza Başkanlık sistemini anlatıyor, anlatmaya da devam edecektir. Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de en iyi sonuçla referandumu geçerek Anayasa değişikliğini ülkemize kazandıracağımızdan inancımız tamdır. Bu anlamda sadece siyasi partiler değil, STK'larımıza, Kanaat önderlerimiz, tüm medya mensuplarımız ve tüm halkımız elini taşın altına koymalı ve evet için kampanya katılmalı. Şimdiden yeni Anayasa’nın Ülkemize,  Milletimize ve Tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyoruz.’’

Bakmadan Geçme