Ak Parti Van Yönetiminde Duyarlı Davranış

AK Parti Van il yönetim kurulunda bulunan kadınlar, Suriye’nin Kobani kentinden Van’a gelen 8 aileyi barındıkları çadır ortamından alarak sevgi evlerine yerleştirdi. AK Parti Van İl Başkanlığı yönetim kurulunda bulunan kadınlar, geçtiğimiz günlerde Şemsibey Mahallesi’nde bulunan mağdur aileleri ziyaret etti.

 Aileler ile bir süre görüşen AK Partili kadınlar, Suriyeli ailelerin gıda ve barınma ihtiyaçları taleplerini alarak çözüm aşamasında çalışma başlattılar. İl Başkanı Zahir Soğanda ile görüşen AK Partili kadınlar, bir süre sonra ailelerin ilk olarak gıda ve yakacak ihtiyaçlarını gerekli mercilerle ve partililerce başlatılan yardım kampanyasıyla giderdi. Tek odalı harabe evler ve tek göz çadırlarda yaşam mücadelesi veren ve Suriye’nin Kobani kentinden geldiği öğrenilen mağdurların, barınma taleplerinin de çözümü konusunda çalışma başlatan kadınlar, İl Başkanı Av. Zahir Soğanda’nın gerekli mercilerle görüşmesi sonucu 8 aileden oluşan 35 kişiyi sevgi evlerine yerleştirdi.
Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Başkan Soğanda, “Hükümetimizin en asli hedeflerinden olan mağdur ve mazlumun yanında olma ilkesini bizlerde yönetim kurulumuzda bulunan kadınların öncüğünde böyle bir girişimde bulunarak bir çalışma başlattık. İnşallah bu çalışmalarımız sonucunda daha iyi şartlarda evlere de yerleştirerek nihai sonuca varacağız. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bakmadan Geçme