AK PARTİ İL DANIŞMA MECLİSİ TOPLANDI

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, çözüm süreci ile birlikte ülkeye huzur geldiğini belirterek, "İlk defa Ramazan ayında kan akmıyor. Aileler, çocuklar, herkes çok mutlu" dedi.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Danışma Meclisi Toplantısı, Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Van İl Koordinatörü Yahya Akman, Van Milletvekili Gülşen Orhan, AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, AK Parti eski milletvekilleri Cüneyt Karabıyık ve Halil Kaya, ilçe belediye başkanları, il ve ilçe genel meclis üyeleri ve partililerin katıldığı toplantının açılış konuşmasını AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras yaptı. Van’ın 85 köyünü gezerek ve köylülerin problemlerini birebir dinlediklerini ve problemlerin çözümü noktasında gereken hassasiyeti gösterdiklerini ifade eden Aras, bu ziyaretlerin çok faydalı olduğunu ifade etti. Aras, “Gittiğimiz her köyde farklı güzelliklerle karşılaştık. Özellikle deprem sonrasında hükümetin yaptığı güzel çalışmaları anlattık. Köylülere çözüm sürecini anlattık. Bunun yanında 2014 seçimlerinden sonra Van’ın büyükşehir statüsüne gireceğini ve dolayısıyla köylerin mahalle olacağını, bununda kendilerine getirisini bir bir anlattık” dedi.
Konuşmalarında üye kayıtlarının hızlı bir şekilde devam ettiğini dile getiren Aras, haziran ayı itibariyle 2 bin 500 kişinin üye olduğunu, Ramazan ayının sonuna kadar 6 bin üyeye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. İlk defa Van’da Ramazan ayı nedeniyle her mahallede iftar çadırı açtıklarının altını çizen Aras, “İlk başta çok ciddi anlamda tedirginliğimiz vardı. Ancak ilk iki akşamda büyük bir rağbet gördük. Milletvekillerimiz, halkımız iftar çadırımıza iştirak ettiler. Yine aynı şekilde bayanlar içinde iftar yemeği başlattık. Halkın rağbeti bizleri memnun etti. İnşallah bu çalışmamız, Ramazan ayı sonuna kadar sürecektir” ifadelerini kullandı.

“İLK DEFA RAMAZAN AYINDA KAN AKMIYOR”
Daha sonra kürsüye çıkan Van Milletvekili Gülşen Orhan ise, çözüm süreci ile birlikte ülkeye huzur geldiğini belirterek, "İlk defa Ramazan ayında kan akmıyor. Aileler, çocuklar, herkes çok mutlu" dedi.
Çözüm sürecinin Türkiye’nin 100 yıllık tarihindeki en önemli süreç olduğunu vurgulayan Orhan, “Hem demokratik hem de ekonomik açıdan memleketin önünü kapatan Kürt sorununun demokratik bir çözüm sürecine girmesi bizim için çok önemli bir durumdur. Bu önemli sürecin çok kritik bir döneme girdiğini görüyoruz. Bizler bu yolda ilerlerken bu sürecin çok kolay olmayacağını biliyorduk. Her taraftan bu konuda bir sabotajın olacağını da biliyorduk. Ama herkesin hesabına binaen Allah’ında bir hesabı var. Bu memlekete hizmet eden, kardeşliği büyüten, çocuklarını büyüten, aşıyla demokrasisini büyüten bir iktidarın halk nezdinde büyüdüğünü görüyoruz” şeklinde konuştu.
Çözüm sürecinde herkese çok önemli görev düştüğünün altını çizen Orhan, “Bizler bu memleketin sıkıntılarını göğüslerken başka partilerin, Van Belediyesi’nin özellikle su sorunu başta olmak üzere sorunları çözmek için görevi devraldığını iddia eden partinin de bu memleketin sorunlarına eğilmesi gerekiyor. Su, yol, kanalizasyon sorununun, park ve bahçe sorununun farkında olması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Toplantıya katılan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Van İl Koordinatörü Yahya Akman ise, teşkilat olarak Türkiye’de eşi benzeri olmayan yepyeni bir çalışma başlattıklarını belirterek, “Sandık danışma toplantıları tertip ediyoruz. Her sandık bölgesinde, o sandık içerisinde oy kullanacak olup ta AK Parti’ye üye olan tüm kardeşlerimizin katılımıyla bir toplantı tertip ediyoruz” dedi.
Kadın Kolları Başkanı Nahide Hakan, Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Acar, Çiçekli Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç ve eski milletvekili Cüneyt Karabıyık da kısa bir selamlaşma konuşması yaptıktan sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme