AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu

Ak Parti İl Başkanlığına Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 23. Dönem milletvekili Kayhan Türkmenoğlu getirildi.

AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti Van İl Başkanlığına 23. Dönem Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu'nun atandığını açıkladı.

 

Ataş atamayı sosyal medyada "Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan istişareler sonucunda Van İl Başkanlığı'na 23. Dönem Van Milletvekilimiz Kayhan Türkmenoğlu atanmıştır. Van’ımıza ve Partimize hayırlara vesile olmasını temenni ederim. " ifadeleriyle duyurdu.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın  Van'da her kesime eşit mesafede olan  Kayhan  Türkmenoğlu'nu  il başkanı olarak atamasında  kendisini yakından tanımasının,  Van'da yapılan anketlerin, vatandaşlardan, partililerden gelen yoğun taleplerin  ve parti içi çekişme ve yıpranmanın etkili olduğu belirtildi. 

Türkmenoğlu'nun atanması sosyal medyada  rekor yorum aldı. Yorum yapanlar genelede, " Hayırlı olsun" temnisinde bulundu. 

Bugün akşam  saatlerinde Ak Parti Van İl Başkanlığı  için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulan 7 kişilik listeden  Kayhan Türkmenoğlu çıktı.

Erdoğan haftalardır merakla beklenen yeni il başkanlığı tercihini Kayhan Türkmenoğlu'dan yana kullandı.Kayhan Türkmenoğlu'nun Ak Parti İl Başkanı olarak atanması iş çeverlerinde  ve vatandaşlar arasında  memnunyet yarattı. 

Göreve atanan İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ilk iş olarak  Van İl Yönetimi’ni belirleyecek. Aynı zamanda İlçe teşkilatları ile ilgili yeni bir çalışma başlatılarak, ilçe başkanları ve teşkilatlarını gözden geçirilerek kongre süreçlerini tamamlayacak.

Eş zamanlı olarak İl ve İlçelerin Kadın Kolları yönetimleri ile İl ve İlçelerin Gençlik Kolları yönetimleri ile ilgili de çalışmalar yapılarak kongre süreçleri tamamlanacak.

AK Parti Van İl Teşkilatı’nın kongre süreçlerini tamamlamasının ardından 2019 yılında yapılacak mahalli idareler, Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanmak üzere seçim mesaisi başlayacak. Yeni yönetimi  2019 yılı içerisinde yapılacak olan 3 seçimden  süreci bekliyor.

Van'da kardeşleriyle beraber  beyaz eşya, mobilya ticaretiyle uğraşan, bütün yatırımını  memleketi Van'a yapan Kayhan Türkmenoğlu,  babası adına okul,  annesi adına cami yaptırdı, Van kalesi kuzeyinde bulunan Van evini orijinal  Van eşyalarıyla döşeyerek kentin kültürüne kazandırdı. .

KAYHAN TÜRKMENOĞLU KİMDİR?

25 Eylül 1962'de Van'da doğdu. Babasının adı Niyazi, annesinin adı Firdevs'tir. İş Adamı;  İşletme Fakiltesi Mezunudur. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Van Belediye Meclis Üyeliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Vakfı Kurucu Üyeliği, Jan-Der Yönetim Kurulu Üyeliği, Van'a Hizmet Vakfı Üyeliği, VASİAD Üyeliği, Emniyet Teşkilatının Güçlendirilmesi Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Van Tenis ve Yüzme İhtisas Kulübü Derneği Kurucu Üyeliğinde bulundu. Vanspor Kulübü yöneticiliği yaptı. Yerel Televizyonlar Birliği tarafından 2001'de verilen "Halk Kahramanı Ödülü"nün yanı sıra pek çok kurum ve kuruluştan ödül aldı. Sosyo Ekonomik konuları içeren 10'a yakın rapor, ayrıca "Avrupa Kapısında Doğu Anadolu Gerçeği" adlı yayınlanmış bir kitabı bulunmaktadır. 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde AK Parti'den Van milletvekili seçildi.

 

 

Bakmadan Geçme