AK Parti – CHP görüşmesi başladı

AK Parti ile CHP’nin, varılan mutabakat çerçevesinde, daha önce açıklanan heyetlerin katılımıyla yapacağı ilk görüşme başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) koalisyon çalışmalarıyla ilgili Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile son görüşmelerde varılan mutabakat çerçevesinde daha önce açıklanan heyetlerin katılımıyla ilk görüşme başladı.

Ankara Palas Devlet Konukevi’nde saat 14.10’da başlayan görüşmeye, AK Parti’yi temsilen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile milletvekilleri Taha Özhan ve Osman Can katıldı.

CHP heyetinde ise Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke, Faik Öztrak, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek yer aldı.

Hükümeti kurmakla görevlendirilen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 13 Temmuz’da CHP’yi ziyaretinde, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke, Faik Öztrak ve İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi heyette yer almıştı.

Davutoğlu’nun yanında ise Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Nur Bahçekapılı eşilik etmişti.

Davutoğlu’nun CHP’ye yaptığı ilk ziyaretin ardından 21 Temmuz’da da AK Partili Ömer Çelik ve CHP’li Haluk Koç, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda bir araya gelmişti.

Bakmadan Geçme