AHLAKSIZ PROJELER MAHKEMELİK

Fazıl Erüş/Vansesi
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından yürütülen 2013 yılı İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı (İKMDP) toplantısı yapıldı. Toplantıya projesi kabul edilen katılımcılar ve DAKA genel sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını DAKA genel sekreteri Emin Yaşar Demirci yaptı. Demirci konuşmasında, " Elimizde desteklenecek nitelikte proje olması durumunda destekleyebileceğimiz ölçüde kaynak var. Yani hiç kimse benim projemi başkasına tercih ettiler, ya da başkasının projesini benim projeme tercih ettiler gibi düşüncelere ve haksızlık duygusuna kapılmasın. En az 14-15 proje daha destekleyebilirdik, maalesef projeler yetersiz olduğu için destekleyemedik" dedi.
Çok sayıda projede proje maliyetlerinin insaf ölçüsünü aşacak derecede abartılmış olduğunu tespit ettiklerini söyleyen Demirci şöyle dedi: " Mesela bir projede 25 bin TL tutarındaki bir makine için 250 bin TL bir fatura çıkarılmış. Bu tür projeler ahlaki ölçütlere uymadığı için çıkardık. Böyle projelerle gelen 4 kişi hakkında mahkeme devam ediyor. 5. ve 6. projeci hakkında da dava açtık. Artık kimse bu şekilde kamu kaynağını anlaşmalı bir şekilde dolandırarak böyle ahlaksız projeleri hayata geçiremez"  Demirci, bütün kriterleri aşarak gelen projecileri tebrik ederek projeleri erken hayata geçirmelerini istedi.
Yapılan çalışmalar sonucu 193 proje kabul edildi. 16 proje ise başvuru rehberindeki kurala uymadığı için ret edildi. Sunulan projelerden kabul edilen projelerin genel dağılımı şöyle sıralandı. Van 69 proje, Bitlis 43 proje, Muş 32 proje ve Hakkâri'den 49 proje.
vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme