ACIMIZ İLK GÜNKÜ GİBİ

Van’da 23 Ekim 2011'de meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde enkaz altından sağ çıkarıldıktan sonra hastaneye sevk edilirken ölen Yunus Geray’ın ailesi, çocuklarının acısını halen ilk günkü tazeliğinde yaşıyor.

Van’da 23 Ekim 2011'de meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde enkaz altından sağ çıkarıldıktan sonra hastaneye sevk edilirken ölen Yunus Geray’ın ailesi, çocuklarının acısını halen ilk günkü tazeliğinde yaşıyor. 
Erciş'te meydana gelen depremde 601 kişi hayatını kaybetmiş binlerce kişi de yaralanmıştı. Enkaz altında kalan ve depremin simgesi haline gelen Yunus Geray, yaralı olarak çıkarıldığı enkaz altından Erzurum'a sevk edildiği sırada yolda hayatını kaybetmiş ve enkazdaki korku dolu bakışlarını yansıtan fotoğrafla bir anda depremin simgesi haline gelmişti. Yunus'un ölümüyle sarsılan aile, aradan 2 yıl geçmesine rağmen halen çocuklarının acısını yüreğinde yaşıyor.
Yunus'un babası Yusuf ve ağabeyi Ender Geray, depremin ikinci yılında Yunus’u mezarı başında yalnız bırakmadı. Oğlunun mezarına gül bırakan baba Yusuf Geray, depremin ardından iki yıl geçmesine rağmen acılarının dinmediğini söyledi. Deprem sonrası kendilerine birçok söz verilmesine rağmen çoğunun yerine getirilmediğini ifade eden Geray, “Biz derdimizi unutmaya çalıştığımız sıra haber için gazeteciler geldiğinde derdimiz tekrar açılıyor. Biz bu olayı unutmaya çalışıyoruz, ama gelen gazeteciler acımızı tekrar açıyor. Yunus’la birlikte 5 çocuğum var. Yunus’un hali bambaşkaydı. Yunus, her nereye giderse benden izin alırdı. Deprem günü ise ders yapmak üzere annesinden izin alarak küçük kardeşi ile birlikte internet kafeye gitti. Daha sonra kardeşini “Babam kızmasın” diye eve gönderdi. “Ben sonra gelirim” dedi. Küçük çocuk geldi o gelmedi. Nerede olduğunu bilmiyorduk. Sonra haber geldi hastanede olduğunu. Hastaneye gittik. Doktor bırakmadı görelim. Hastanede gözlerini açtı ve bana baktı. Yanına gitmeye çalıştık, ama doktor bırakmadı”
Ağabey Ender Geray, Yunus’un çok farklı bir çocuk olduğunu ifade ederek, “Çok acı bir olay. Biz yinede şükür ediyoruz. Çünkü Allah verdi, Allah aldı.  Allah  böyle bir felaketi bir daha yaşatmasın. Yunus o yaşta baya olgundu. Çevresi tarafından da çok seviliyordu. O gün annemden izin alarak kardeşim Muhammet’le birlikte internet kafeye gittiler. Daha sonra babam kızmasın diye Muhammet’i eve gönderdi. Ardından da o felaket yaşandı” dedi.

Bakmadan Geçme