ABİGEM DANIŞMAN SAYISI ARTIYOR

Van Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) 2. Yerel Danışma Kurulu toplantısı tüm üyelerin katılımıyla dün gerçekleşti.

Van Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) 2. Yerel Danışma Kurulu toplantısı tüm üyelerin katılımıyla dün gerçekleşti. 
Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) bünyesinde bulunan Van ABİGEM 2. Yerel Danışma Kurulu’nun açılış programında konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, danışmanlık hizmeti alan ve bunu bir kültür haline getiren firmaların, yeni girişimcilerin ve kurumların gelişimlerinin daha hızlı ve sağlıklı olduğunu ve bu konuda doğru danışmanlık hizmeti almanın vazgeçilmez bir prensip haline gelmesinin önemi çok büyük olduğunu söyledi. Takva, “Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Van TSO ve iş dünyamızın değerli temsilcileri ile birlikte geliştireceğimiz stratejiler ve yol haritamız bundan sonraki süreçte Van ABİGEM için bir kılavuz olarak geliştirilerek işletime alınacaktır. Elimizde bulunan bilgi, birikim, uluslararası tecrübe ve güçlerin derlenmesi sonucunda ortaya çıkacak bu eylem planları eminim ki Van ABİGEM tarafından en iyi şekilde değerlendirilip Van iş dünyasının hizmetine sunmak istiyoruz” dedi.
ABİGEM Yerel Danışma Kurulu Başkanı Y.Y.Ü. Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise, “Özellikle bölgemizde iş fikri üretmek ve bunları hayata geçirmenin zor olduğu bir ortamda ABİGEM’in danışmanlık hizmeti vermesi çok önemli. Artık, parası olup yatırım yapmak isteyen herkese ABİGEM aracılığıyla uluslar arası tecrübe ile birlikte danışmanlık hizmeti veriliyor. Özellikle kurumlarla geliştirilen işbirliği bu projenin geleceği açısından çok daha önem arz ediyor” dedi.
YEREL DANIŞMA KURULU ÜYE SAYISI ARTIRILDI
Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, daha katılımcı, Van iş dünyasını kapsayıcı olması için ABİGEM Yerel Danışma Kurulunun mevcut üyelerinin korunarak üye sayısının artırılmasını Kurul üyelerinin onayına sundu. Yapılan oylama ile birlikte MÜSİAD, VANSİAD, VASİAD, VANGİAD, TÜMSİAD, OSB, SMMOB, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destek Kurumu (TKDK) Genç Girişimciler ve Kadın Girişimcilerin de ABİGEM Yerel Danışma Komitesi üyesi olarak davet edilmelerine karar verildi.
EŞ BAŞKANLIK SİSTEMİ
ABİGEM Yerel Danışma Komitesi Başkanı Y.Y.Ü. Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Peyami Battal, Yerel Danışma Komitesi’nde eş başkanlık sisteminin olması gerektiğini, bu çalışma şekliyle kurulunun daha işler hale geleceğini dile getirdi. Başkan Battal’ın komisyon üyelerinin onayına sunduğu bu teklif kabul edildi. ABİGEM Yerel Danışma Komisyonu üyeleri yapılan oylama ile Y.Y.Ü. Rektörü Prof.Dr. Peyami Battal ve Van TSO Başkanı Necdet Takva’yı eş başkan olarak seçti. Kurul toplantısına ABİGEM Takım Lideri İtalyan Uzman Eliso Boito da katıldı.

Bakmadan Geçme