ABD'nin yaptırım kararına karşı ne yapılmalı?

Trump, ABD savunma bütçesi içinde yer alan ve Türkiye'ye yaptırımları öngören paketi onayladı. Gerekçe olarak Türkiye'nin S-400 savunma sistemini alması ile Türk Akım ve Kuzey Akım boru hatlarıyla Rus gazının Avrupa'ya iletilmesinde Rusya'yla yaptığı işbirliği gösterildi.

Trump, ABD savunma bütçesi içinde yer alan ve Türkiye'ye yaptırımları öngören paketi onayladı.

 

Gerekçe olarak Türkiye'nin S-400 savunma sistemini alması ile Türk Akım ve Kuzey Akım boru hatlarıyla Rus gazının Avrupa'ya iletilmesinde Rusya'yla yaptığı işbirliği gösterildi.

 

Elbette bu gerekçelere; Türkiye'nin, Astana süreci ve Soçi mutabakatıyla ABD ve Batılı müttefiklerini Batı Asya'da oyunun dışına itmesini, Suriye'de gerçekleştirilen askeri harekatlarla "İkinci İsrail" hayalinin sona erdirilmesini, Doğu Akdeniz'de ABD-İsrail ve Yunanistan'ın enerji kaynaklarını yağmalama planlarını bozmasını, Libya ile varılan son anlaşmanın stratejik anlamda bu ülkelere büyük darbe vurmasını ve elbette 2015 yılından bu yana ülke içinde ABD'nin PKK ve FETÖ gibi uzantılarına vurduğu darbeleri eklemek gerekir.

 

Kısacası Türkiye, Atlantik ittifakından kopuyor. ABD'nin yaptırım paketi ise bu kopuşa, ABD'nin çaresizce gösterdiği bir tepkiden ibarettir.

 

İncirlik ve Kürecik

 

Önemli olan şimdi Türkiye'nin bu "paket"e karşı nasıl tepki vereceğidir.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'yaptırım paketinin kabul edilmesi durumunda Türkiye'nin İncirlik ve Kürecik üslerini kapatabileceğini' açıkladı.

 

1960'lardan bu yana Türkiye'nin yurtsever devrimcileri, her vesileyle İncirlik'in kapatılmasını haykırdılar, eylemler yaptılar, çok sayıda yürüyüş ve miting düzenlediler.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme