70 bine yakın askerimiz tezkere alacak

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, '70 bine yakın insanımız tezkere alacak' dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, uzun dönem askerliğin 12 aya indirilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Önümüzdeki Pazartesi günü Bakanlar Kurulu var.Genelkurmay Başkanlığı’mızın yapmış olduğu bir çalışma gelecek. Dolayısıyla bu çalışmaya göre tarih, Bakanlar Kurulu'nda belirlenecek. Önümüzdeki yılın Mart ayını geçmeyen bir tarihten hangisi olursa, Bakanlar Kurulu'nda belirlenecek" dedi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kurban Bayramı dolayısıyla karayolu ile memleketi Sivas'a geldi. Valilik binası önünde il protokolü tarafından karşılanan Bakan Yılmaz, protokol üyeleri ile bayramlaşarak, AK Parti Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Üyesi Musa Demirci'nin amcasının kızının cenaze törenine katıldı. Cevahir Demirci'nin (81) Gülyurt Camii'nde kılınan cenaze namazına katılan Bakan Yılmaz, daha sonra partisinin İnönü Konağı'nda gerçekleştirilen bayramlaşma programına katıldı.
Bakan Yılmaz programda yaptığı konuşmada artık hiçbir ocağa ateş düşmediğini belirterek, "Bizim en büyük projemiz nedir? Hem Sivas'ta hem de Türkiye'nin dört bir tarafında, artık hiçbir eve şehit haberi gelmiyor. Artık hiçbir ocağa ateş düşmüyor. Ateş düştüğü yeri yakar derler ya bundan büyük nimet olur mu? Ufak tefek sıkıntılar her dönemde olur. Osmanlı döneminde yalancı peygamberler çıkmış, yani istenilmeyen kötü olaylar, kötü kişiler çıkabilir. Bu dönemde de çıkabilir fakat bunların tarihin akışı içerisinde hiçbir değeri yoktur. İnşallah Türkiye'nin her tarafına, dağlarına, bayırlarına, yaylalarına, ovalarına her tarafına barış geliyor, kardeşlik geliyor. Hiç şüpheniz olmasın ki bugün Hakkari'de de aynı bayram sevincini duyarız, Sivas'ta aynı bayram sevincini duyarız, Edirne'de de... Allah bu birlik beraberliğimizi artırsın" dedi.
Program sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, 15 ay olan uzun dönem askerlik süresinin 12 aya indirilmesine ilişkin düzenlemeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "Önümüzdeki Pazartesi günü Bakanlar Kurulu var. Bakanlar Kurulu’nda Genelkurmay Başkanlığı’mızın yapmış olduğu bir çalışma gelecek. Dolayısıyla bu çalışmaya göre tarih, Bakanlar Kurulu'nda belirlenecek. Ama, işte diyelim ki; önümüzdeki yılın Mart ayını geçmeyen bir tarihten hangisi olursa, Bakanlar Kurulu'nda belirlenecek. Az bir süre kaldı ve karar çıkınca da 70 bine yakın insanımız tezkere alacak. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun diyelim" diye konuştu.
Düzenlemede kısa dönemi kapsayan herhangi bir çalışma olmadığını belirten Bakan Yılmaz, "Kısa dönem 6 ay biliyorsunuz. Göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. Uzun dönemse 12 ay, üniversite mezunları da 12 ay yapıyor, ilkokul mezunları da ama üniversite mezunlarına yedek subay oldukları için 2 bin TL'nin üzerinde bir aylık ödüyoruz. Hatta benim birçok kardeşim bana uzun dönem yapmak istediklerini söylüyor. Kısaltmayı isteyen de yok. Onu da belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme