5. VAN DENİZİ SU SPORLARI FESTİVALİ

Van Valiliği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 5. Van Denizi Su Sporları Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Edremit-Gebze Su Sporları Merkezi’nde düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Van Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Aslan Sinir, su sporları şenliği ile Van Denizi’nde bütün su sporları branşlarının yapıldığını göstermek amacıyla böyle bir etkinliğin düzenlendiğini belirterek, “Ulusal ve uluslar arası faaliyetlerin yapılabileceğini ve bu alanda, özelde Van, genelde ise ülkemizi temsil edecek sporcuları yetiştirmektir. Ayrıca Van Denizi’nin sadece su sporları için bir değer olmadığı, gerek ekonomik gerekse turizm açısından da önemli bir değer olduğunu vurgulamaktır” dedi.
Van’ın genç bir nüfusa ve kadim bir geçmişe sahip olduğunu belirten Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva da, “Van’ın bu kadim geçmişinin içinde de suyun önemi var. Bu kadim geçmişine damga vuran su, önemli bir medeniyetinde burada oluşmasına katkı sağlamıştır. Dolayısıyla Van halkının, bu coğrafyada yaşayan bütün vatandaşların suyla barışık, yüzünü suya dönen bir anlayışı benimsemesi gerekiyor. Dolayısıyla bu şenlikler çerçevesinde bu coğrafyada yaşayana insanların suyla bir araya gelmesini, hemhal olmasını arkasını değil yüzünü dönmesini sağlayan bir vesile oluşturuyor. Bu genç nüfusun bu şenlikler çerçevesinde ülkemize dereceler getirebilecek düzeyde bir spor aktivitesi içerisinde kendilerini geliştirebileceklerini umuyorum” ifadelerini kullandı.
Son olarak kürsüye çıkan Van Valisi Aydın Nezih Doğan ise, bu manzarayı yaz boyunca görememenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti. Yıllardır insanların yüzlerini suya çevirememesinin temel nedeninin ekonomik olduğunu vurgulayan Vali Doğan, “Van’ın bu yazgısının iki temel nedeni var. Ekonomiye darbe vuran birinci neden kaçakçılıktır. İldeki kaçakçılık hareketleri, insanların helalden kazanmasını, burada kök salmasını ve bir kurum olmasını engelliyor. Bunun için kaçakçılıkla yapılan mücadele ekonomiye verilen destektir. Bunu tüm kurumlarımızın içtenlikle benimsemesi lazım. Bölgenin kalkınmasının önündeki ikinci büyük etken ise terördür. Terör toplumsal huzuru ortadan kaldırmıştır” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından 5. Van Denizi Su Sporları festivali ‘Jet Pack With a Jetski’ ve akabinde ‘Dragon’ gösterisi ile başladı. İki gün boyunca yapılacak etkinlikte plaj futbolu, plaj voleybolu, kano, dragon, yelken, yüzme, kürek sporu, halk yarışları ve çeşitli akrobatik deniz danslarının olduğu gösteri ve yarışmalar gerçekleşecek.
5. Van Denizi Su Sporları Festivali'ne Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Edremit Kaymakamı Duran Eryılmaz, Van Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Aslan Sinir, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakmadan Geçme