3.Lig’de Yaş Sınırı Kalktı

TFF yaş kontenjanı üst sınırını kaldırdı. TFF Başkanı Yıldırım Demirören TFF'nin İstinye'de yer alan merkezinde yapılan TFF Yönetim Kurulu Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına alınan kararları açıkladı.

2014-2015 futbol sezonunu için ilan edilmesi gereken hususların açıklandığı toplantıda, Spor Toto 3. Lig ile ilgili yaş kontenjanı üst sınırı ile ilgili yeni bir karar alındı. Karara göre 24 yaş ve üzeri 6 oyuncu ile sözleşme imzalanabilecek.
FF’nin aldığı yeni karara göre 3. Lig’de yaş kontenjanı üst sınırı sadece 6 futbolcu için geçerli. 2014 – 2015 Sezonunda Spor Toto 3. Lig Kulüplerinin 01.01.1990 ve daha sonra doğmuş olan futbolcular ile sözleşme imzalayabilmelerine ve müsabakalarda oynatabilmelerine imkân tanıyan yeni statüye göre kulüpler, 31.12.1989 ve daha önceki tarihlerde doğmuş en fazla 6 futbolcuyla da sözleşme imzalayabilecek ve geçmiş sezonlardan sözleşmesi devam eden futbolcular bu kontenjan dahilinde kabul edilecek. Yine karara göre Spor Toto 3. Lig müsabakalarında, yaş sınırı ile ilgili 6 kişilik kontenjandan faydalanan futbolcuların tamamının 18 kişilik müsabaka isim listesine yazılabilecek ancak aynı anda bu futbolculardan en fazla 4 tanesi oynatılabilecek.

Bakmadan Geçme