2012-2013 HAZIRLIKLARI BAŞLADI

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'ın üniversitede merkezi yemekhanesinde verdiği iftar yemeğine üniversite yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peymi Battal, deprem sonrasında YYÜ personeliyle ayrı ayrı bir araya geldiklerini ifade ederek, "Ama böyle toplu bir şekilde ilk defa bir araya geliyoruz. Depremde yaşanan bütün sıkıntılara rağmen hepinizin desteğiyle üniversitemizi işte bugünkü hale getirmiş olduk. 23 Ekim dönemini düşündüğümüz zaman bugünleri çok hayal edemiyorduk. Yani birlikte her şey normale döndüğünde oturup bir iftar yemeği yiyeceğiz, bunu gerçekten birçoğumuz hayal edemiyordu. Ama Allah'a şükürler olsun bugün hep beraber iftar yemeği yiyoruz" dedi.
Depremle ilgili sorunların üstesinden gelmeye çalışırken üniversite personeli ve öğrencileriyle el ele, omuz omuza vererek sorunları aştıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Battal, akademik ve idari personel ile öğrencilere gösterdikleri sabır ve metanetten dolayı teşekkür etti. Öğrencilerin bir iki fakülte hariç evlerine gittiklerini hatırlatan Rektör Battal, "Mağdur olan hiçbir çocuğumuz kalmadı. Bu çocuklarımızın şimdi mesajlarını alıyoruz. Onlar bunalmıştı, sizler bunaldınız, bizler bunaldık, strese girdik ama Allah'a şükürler olsun meyvesini aldık, hasadını yaptık. Şimdi gönül huzuru içinde 2012-2013 eğitim- öğretim yılına hazırlık yapıyoruz" diye konuştu.
GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI GECE GÜNDÜZ DEVAM EDECEK
Üniversitede devam eden güçlendirme çalışmaları hakkında da bilgi veren Rektör Battal şunları söyledi:
"Bir kısım binalarımızın güçlendirmeleri bitmek üzere, ama ağırlıklı olarak binalarımızın güçlendirmelerine yeni başlıyoruz. İnşallah onları da gece gündüz demeden tüm binalarımızın güçlendirmelerini Ekim ayı itibariyle bitirmeyi hedefliyoruz. Bunu yapı işlerindeki daire başkanı arkadaşımız da dahil bütün arkadaşlara söyledik. Dedik ki, gece de dahil çalışmak suretiyle bütün binalarımızın güçlendirmesini inşallah Ekim ayı itibariyle bitirmiş olacağız. Üniversitemiz Ekim ayı itibariyle çok daha güvenli bir üniversite haline gelmiş olacak. Ayrıca bildiğiniz gibi yeni lojmanlarımız da hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu lojmanlarımız da inşallah Kasım, en geç Aralık ayı itibariyle bitmiş olacak."
"DEPREMDEN 3-5 KAT BÜYÜYEREK ÇIKTIK"
Üniversitenin geldiği noktada 2012 Ekim ayında bütün binaların daha güvenli olacağını belirten Rektör Battal üniversite yurtlarının eskisine nazaran daha güvenli olduğunu söyledi. Yeni ilave yurtlar ile öğrencilerin yüzde 80'inin barınabileceği kapasiteye ulaştıklarını anlatan Rektör Battal, "Ayrıca yeni lojmanlarımız yapılmış oldu. Prefabrik dersliklerimiz yapıldı. Dolayısıyla üniversitemiz bir önceki yılla mukayese edildiği zaman depremden en az 3-5 kat daha büyümüş olarak çıktı. Bundan dolayı, sabrınıza güvenerek sizin aidiyet duygunuzun sağlıklı ve sağlam olmasına güvenerek, bu üniversiteyi benimsemiş olduğunuza güvenerek yola çıktık, mahcup olmadık. İnşallah bundan sonra üniversitemizi daha ileriye akademik ve idari personelimizle, öğrencilerimizle el birliği içinde taşıyacağız. Daha güçlü üniversiteye ve daha güçlü yarınlara adım atacağız. Hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum, tatile çıkacak bütün arkadaşlarıma da iyi tatiller diliyorum" şeklinde        konuştu.

Bakmadan Geçme