Zekeriya Öz ve Adil Öksüz yakalandı

Kumpas davalarının ünlü Savcısı, FETÖ örgütü üyesi olmaktan aranan Zekeriya Öz'ün, 15 Temmuz darbe girişiminin '1 numaralı sivil ismi' olarak anılan, 'Hava kuvvetleri imamı' Adil Öksüz ile birlikte yakalandığı iddia edildi. CHP'li vekilin bu flaş iddiası resmi makamlarca doğrulanmadı...

Ankara kulislerini heyecanlandıran iddia, CHP eski İstanbul Milletvekili, emekli Savcı Ali Özgündüz’den geldi. Özgündüz, Sözcü’ye yaptığı açıklamada, Öz ve Öksüz’ün yakalanmalarına ilişkin aldığı bilgileri paylaştı.
Özgündüz’e göre, Zekeriya Öz ve Adil Öksüz, Gürcistan Batum’da bir lokantada yemek yerken, ABD’ye nasıl gidebileceklerini konuşuyorlardı. Konuşmalara kulak misafiri olan aynı mekandaki bir Türk vatandaşı, Zekeriya Öz’ü tanıdı. Vatandaş, derhal Batum’daki Türk Başkonsolosluğu’na bilgi verdi.
Özgündüz’e göre, Başkonsolosluk da Batum yerel emniyet yetkilileri ile acil temasa geçerek, Öz ve Öksüz’ün Türkiye’de arandıklarını, derhal yakalanmalarını istedi.
Kaçak iki isim, iddiaya göre dün akşam saatlerinde Gürcistan polisi tarafından gözaltına alındı.

RESMİ MAKAMLAR DOĞRULAMADI

CHP’li Özgündüz’ün bu iddiası Anakara kulislerini harekete geçirirken, resmi makamlardan ilk açıklama geldi. Gerek Dışişleri Bakanlığı yetkilileri gerekse Batum Konsolosluğu yetkilileri, Öz ve Öksüz’ün Gürcü makamlar tarafından yakalanıp gözaltına alındığı iddialarını doğrulamadı.

Bakmadan Geçme