YYܒDE KARİYER GÜNLERİ PANELİ

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 'Kariyer Günleri' kapsamında bir panel düzenlendi.

YYÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Toplantı Salonu’nda yapılan "Kariyer Günleri" panelini organize eden ve açılış konuşmasını yapan Dekan Yardımcısı Doç. Dr. A. Menaf Turan, bu tarz etkinliklerin devam edeceğini kaydetti. Turan’dan sonra konuşan YYÜ Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Demirel, kariyerleri açısından karar verme sürecinde olan öğrencilerin derslerde edindikleri bilgi ve donanımın ne işe yarayacağını görebilmelerinin en iyi yolunun kamu ve özel sektör temsilcileri ile bir araya gelmeleri olduğunu söyledi. Öğrencilerin kendilerini tanımaları gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Demirel, “Öğrencilerimiz ilgi alanlarını, becerilerini, tercihlerini ve güçlü yanlarını tespit ederek yaşam amaçlarına en uygun alanı belirlemelidir. Bu tip etkinliklerin öğrencilerimize yol göstereceğine inanıyoruz” dedi.
YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise, yapılan etkinliğin öğrenciler açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, “İnsan kaynağı, yetişmiş insan artık günümüzde çok önemli. Kurumlar artık insan kaynağı odaklı olarak çalışmaya başladı” dedi. Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kariyer günlerini çok önemsediğinin altını çizerek, “Kariyer günlerinin amacı içinizde var olan enerjiyi ortaya çıkarmaktır. Kariyer günleri ile kendinizi keşfetmeyi ve bu keşiften sonra neler yapabileceğinizin anlatılacağı bu panelde çok faydalı bilgiler edineceksiniz. Benimde sizden isteğim ilk önce kendinizi keşfedin. Dünya için çok önemli bir insan kaynağı olduğunuzu kendiniz ortaya koyun. Çünkü hiç kimse gelip sizi keşfetmez. Hiç kimseye ihtiyaç duymayın, kendi gücünüzü kendiniz keşfedin ve göreceksiniz ki hayatta aranan kişisiniz. Siz kendinizi keşfettikten sonra sizin bu adımlarınızı destekleyecek DAKA, KOSGEB, TUİK gibi kurumlar çıkacak. Projelerinizi destekleyecekler. Bizim yaptığımız bu programların amacı sizin içinizdeki enerjiyi, potansiyeli ortaya çıkarmak. İnşallah bu panel sizlere yol gösterici olacaktır” diye konuştu.
Konuşmanın ardından KOSGEB’den Sinan Kibar, DAKA’dan Abdullah Çiçek ve TÜİK’ten Hacer Aktaş, çalıştıkları kurumları tanıtan birer sunum yaptı.
Panele Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Bozyiğit, TÜİK Van Bölge Müdürü Özer Coşkun da katıldı.

Bakmadan Geçme