Yyü Rektörünü Seçiyor

Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (YYÜ) rektör adayı belirleme seçimi yarın Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Üniversite camiasında 757 öğretim üyesinin o kullanacağı rektör adayı belirleme seçiminde mevcut Rektör Prof. Dr. Peyami Battal ile Prof. Dr. Mehmet Ramazan Şekeroğlu’nun yarışacağı belirtiliyor. Aday belirleme seçiminde en fazla oy alan 6 isim Yüksek Öğrenim Kurulu Başkanlığı’na (YÖK) bildirilecek.

İlhan SİYAHTAŞ 

Mustafa Kemal Atatürk‘ün 1 Kasım 1937‘de, “Doğu Bölgesi için Van Gölü sahillerinin güzel bir yerinde ilkokulu ve üniversitesi ile modern bir kültür Şehri tesis edilmesi…”  yönündeki talimatı üzerine ancak 1982 yılında kurulan, halen 14 Fakülte, 4 Enstitü, 11 Yüksekokul ve 19 Uygulama ve Araştırma Merkezi ile eğitim-öğretim faaliyeti sürdüren yaklaşık 29 bin öğrencinin eğitim–öğretim gördüğü Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde yeni rektör adayı belirleme seçimi, diğer adıyla temayül yoklaması yarın gerçekleştirilecek. Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde sabah 09.00-17.00 saatleri arasında yapılacak temayül yoklamasında YYÜ’de görevli yaklaşık 757 öğretim üyesi ( profesör, doçent, yardımcı doçent) oy kullanacak.

 Rektör adayı belirleme seçimine şu ana kadar mevcut Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, eski rektör yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ramazan Şekeroğlu ve Prof. Dr. Avni Öztürk adaylığını açıklamış durumda. Üniversite camiası aday belirleme seçiminin Battal ve  Şekeroğlu   arasında  geçeceği belirtiliyor. Rektör adayı belirleme seçiminde en fazla oy alan 6 isim en geç 16 Mart gününe kadar Yüksek Öğrenim Kurulu Başkanlığı’na (YÖK) gönderilecek.  YÖK Rektör Adayları İncelme Komisyonu 18 Mart gününe kadar adayları mülakata tabi tutarak çalışmasını tamamlayacak.  YÖK Genel Kurulu 19 Mart günü toplanarak 3 isimi belirleyecek.  20 Mart günü 3 rektör adayanın isimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.  Cumhurbaşkanı Erdoğan üç isim arasından ( demokratik ve doğal temüllere göre en fazla oyu alan)  isimi YYÜ’nün yeni rektörü olarak atayacak.

Bakmadan Geçme