YYÜ Rektörlüğü’ne Yeniden Battal Atandı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden rektör olarak atandı.

YYÜ’de geçtiğimiz ay yapılan rektörlük seçimlerinde oyların yüzde 72’sini alarak birinci olan Prof. Dr. Peyami Battal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 130'uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13'üncü maddeleri uyarınca YYÜ Rektörlüğü’ne yeniden atandı. Atamayla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teveccühleriyle Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü’ne yeniden atandım. Sayın Cumhurbaşkanımızın tekrar bize güvenerek YYÜ Rektörlüğü’ne ataması, bizi fazlasıyla mutlu etti. Kendilerine şükranlarımı, saygılarımı sunuyorum. Yine YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç başta olmak üzere YÖK üyelerine teşekkür ediyorum. Üniversitemizdeki bütün öğretim üyelerimize, idari personelimize ve destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Rektörlük seçimlerinde kullanılan oyların yaklaşık yüzde 72’sinin bizzat kendisine verildiğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Battal, “159 oy ise yardımcım olan Sayın Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu’na verildi. Dolayısıyla oyların yüzde 90’ından fazlası idaremize, yapmış olduğumuz çalışmalara verilmiştir. Bu da yönetimimizin takdir edildiği anlamına gelmektedir. Bundan sonraki süreçte de aynı gayretle, aynı azimle çalışacağımızı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
Bu kadar güçlü bir desteğin arkalarında olmasının kendilerini rehavete düşürmeyeceğini söyleyen Rektör Battal, daha çok çalışacaklarını belirterek, “Bugüne kadar gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Bundan sonra daha fazla çalışmamız gerektiği ortaya çıkmıştır. Seçimlerde en önemli vaatlerimden biri olan üniversitemizi Türkiye üniversiteleri arasında ilk ona doğru çekme vaadimiz vardı. Bunu gerçekleştirmek için yeni dönemde elimizden geleni yapacağız. Bu hedefe ulaşabilmek için öğretim elemanı ve laboratuar altyapımız buna müsait, inşallah hedefimize ulaşacağız. İleriki dönemde ülkemize, Van’a ve bölgemize yönelik çalışmalarımız çok daha etkin bir şekilde devam edecektir. Bu atamanın vatanımıza, milletimize, Van’ımıza, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme