YYÜ HEYETİ İRAN'DA

Van Yüzüncü Yıl üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal başkanlığında oluşturulan 30 kişilik heyet, İran’ın Tebriz kentinde bulunan Tebriz Üniversitesi yetkililerinin katılımı ile düzenlenen toplantıda iki üniversite arasında işbirliğini geliştirilecek yolları masaya yatırdı.
Toplantıya, YYÜ’den Rektör Prof Dr. Peyami Battal, Rektör Yardımcıları Prof Dr. Ahmet Kazankaya, Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu ile fakülte dekanları ve yüksekokul müdürleri katılırken, İran Tebriz Üniversitesi’ni Rektörü Muhammed Tagi Alevi ile fakülte dekanları ve kürsü sahibi öğretim görevlileri temsil etti. Tebriz Üniversitesi senato salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Tebriz Üniversitesi Rektörü Muhammed Tagi Alevi, Van’dan kendilerini gelen Yüzüncü Yıl Üniversitesi heyetini ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek “İki üniversite arasında daha evvel yapılan protokol çerçevesinde, bu ilk görüşmede her iki üniversiteye mensup dekanlarımızın karşılıklı görüşmeler ile neler yapılabileceği belirlenecek. Ayrıca öğretim üyesi ve öğrenci değişimi, eğitim kursları, ortak konferanslar, sportif ve kültürel faaliyetler ve yarışmaların düzenlenmesi konusunda da bilgi alışverişinde bulunulacak” dedi.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise İran’da Tebriz Üniversitesi’nde olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek gösterilen misafirperverlikten dolayı ev sahiplerine teşekkür etti. Geçen yıl iki üniversite arasında işbirliği protokolü imzalandığını ve şimdi söz konusu protokolü hayata geçirme yollarını ele almak üzere bir araya geldiklerini vurgulayan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal sözlerine şöyle devam etti:
“Projenin amacı aynı coğrafi bölgede bulunan ve benzer sosyal kültürel çevreye sahip iki komşu ülkenin üniversiteleri olarak; eğitim, bilim, kültür ve sanat dalları; tarım çevre, su ürünleri, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı ile temel bilimler ve mühendislik dallarında ortak projeler yürütmek, ortak bilimsel araştırmalar ve yayınlar yapmak, her düzeyde öğrenci ve öğretim üyesi değişimi yapmak, ortak bilimsel teknik geziler, sportif ve bilimsem toplantılar düzenlemek, iki üniversiteyi uygun şekilde tanıtıcı faaliyetlerin yapılması amaçlanmıştır.”
Daha sonra toplantıya katılan fakülte dekanlarının karşılıklı tanışmaların ve fikirlerini beyan etmelerinin ardından sona eren toplantıda her iki üniversite rektörü birbirlerine çeşitli hediyeler verdi. Toplantının ardından her fakülte dekanı kendi alanındaki fakülte dekanıyla birlikte incelemelerde bulunmak üzere fakültelerinde birer toplantı yaptı.
TEBRİZ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ’NDE İNCELEME
YYÜ Ziraat Fakültesi’nden Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya,, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi ile Prof. Dr. Turgut Aygün’den oluşan gurup, Tebriz Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni ziyaret etti. Ziraat Fakültesi Dekanı Doç.Dr. Safar Nasrollahzadeh tarafından karşılanan gurup daha sonra toplantı odasına geçerek bölüm başkanları ile bir araya geldi. Karşılıklı görüşmelerin ardından fakültenin laboratuvarlarında incelemelerde bulunan heyet, hangi alanlarda işbirliği yapılabileceği konusunda bilgiler alarak en kısa süre içinde sempozyum ya da konferans şeklinde bu toplantıyı hayata geçirme kararı aldı.
vanhaber,haberlervan,yyü,iran,ziraat

Bakmadan Geçme