Yunus Emre Van'da Anıldı

Mutasavvıf ve halk şairi Yunus Emre, vefatının 700'üncü yılında Türk Tarih Kurumunca Van'da düzenlenen programla anıldı.

Vansesi Haber Merkezi

Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen anma etkinlikleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Etkinliğe Vali Mehmet Emin Bilmez, İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Birol Çetin, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, kurum amirleri, siyasi parti,  STK ve dernek temsilcileri katıldı.

Anma töreninde açılış konuşmasını yapan Vali Mehmet Emin Bilmez, böyle anlamlı bir programın Van’da yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vali Bilmez, “Bu programın ilimizde icra edilmesinde emeği olan Türk Tarih Kurumu Başkanı ve ekibine teşekkür ediyorum. Çağımızın hastalıklarına en iyi çare Yunusu, Hacı Bektaş’ı, Ahmet Yesevi’yi, Hacı Bayramı Veli’yi anlamaktan geçtiğine inanıyorum. Bu etkinliğimizin de hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof Dr. Birol Çetin ise, “Aradan 700 sene geçmiş Yunus’u konuşuyoruz. Ruh mimarımız. Maddi medeniyet çevreyi tahrip etti. Esas tahribatı ruhlarımıza yaptı. Şimdi ruh mimarlarına ihtiyacımız var. Yunus, dünyanın fani olduğunu ve kardeşlik içinde iyilik yapmamız  mesajını verdi. Biz de Yunus gibi kardeşlik içerisinde yaşayıp iyilik yapacağız.”

Anma programında, İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi Genel Direktörü Büyükelçi Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı.

Daha sonra sahne alan Mehmet Kemiksiz, ilahi ve eserler seslendirdi. Anma etkinlikleri hediye taktimi ve hatıra fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Bakmadan Geçme