Yüksekdağ: Türkiye'ye barışın yolunu açacağız

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı ve Van 1. Sıra Milletvekili adayı Figen Yüksekdağ esnafları ziyarette etti.

İlhan Siyahtaş

HDP Eş Genel Başkanı ve Van 1. Sıra Milletvekili adayı Figen Yüksekdağ esnaf ziyareti sırasında yoğun ilgiyle karşılandı. Esnaf ziyaretine HDP İl ve İlçe Yöneticileri, DBP İl Yönetimi, HDP Van Milletvekili adayları, İpekyolu Belediyesi Eş Başkanı Aygül Bidav katıldı.

Beşyol Mevkii'nde başlayan esnaf ziyareti HDP İpekyolu İlçe Başkanlığı'nda son buldu. Burada partililer ile bir araya gelen Yüksekdağ daha sonra yöresel kıyafet giyerek erbani çalan kadın grup eşliğinde kalabalık bir kitleyle Beşyol'da bulunan seçim bürosuna yürüdü.

Beşyol seçim bürosunda partililere teşekkür konuşması yapan Yüksekdağ, " Bugün Van sokaklarında erbani'lerimizle kadınlarımızın zılgıtları, büyük coşku ve heyecanımızla adeta 7 Haziran'daki ulaşacağımız zafere merhaba dedik. Van zaferini bugünden kutlamaya başladı. 7 Haziran sabahı büyük zaferi hep birlikte kutlayacağız. Bütün Türkiye'ye barışın, özgürlüğün, kardeşliğin, adaletin yolunu bugün bu coşkulu yürüyüşteki heyecanımızla, kararlılığımızla açacağız. 7 Haziran günü bütün Türkiye halkları için yeni bir kapı demektir. Bizim başarımızı hazmedemeyenlere karşı coşkulu duruşunuzla, demokratik duruşunuzla çok güzel bir örnek ve ders verdiniz" dedi.

SOYLU'YA GÖNDERME
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'ya isim vermeden göndermede bulunan Yüksekdağ, "Bize Van sokaklarını dar etmeye kalkanlar emin olun ki bu sokakların ve bu şehrin gerçek sahiplerinden esaslı bir ders alacaklardır. Bize kendi sokaklarımızı yasaklayamayacaklardır. Bizler kendi şehrimizde özgür ve kardeşçe, huzur ve özgürlük ikliminde hep beraber coşkumuzu yaşayacak ve zaferimizi halkımızla paylaşacağız. Bütün Van halkı provokatörlere karşı bu duruşunuzu, bu kararlılığınızı, bu birliliğinizi önemle ve özenle kutluyor. 8 Haziran günü çok daha farklı bir yürüyüş ile daha büyük bir coşku ile zaferimizi kutlayacağız" şeklinde konuştu. Konuşma sonrası Yüksekdağ daha sonra seçim bürosundan ayrıldı.

Bakmadan Geçme