Yüksekdağ: Türkiye’nin Birliğini Sağladık

Van’da, Halkların Demokratik Partisi’nce Musa Anter Parkı’nda seçim kutlamaları organize edildi. Kutlamalarda konuşan HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili seçilen Figen Yüksekdağ “7 Haziran günü Türkiye’nin birliğini hep birlikte sağladık. Yaşayacağımız ortak yurt ortak vatan için temellerimizi attık. Artık hiç kimse Türkiye halklarını ayıramayacak. Bu gün bu büyük zaferin coşkusuyla yeni bir yola giriyoruz” dedi.

İlhan SİYAHTAŞ

HDP’nin seçimlerde Van’da yüzde 74.17 oy oranıyla 337 bin 191 oy alarak 7 Milletvekili kazanmasının ardından kutlama programı organize edildi. Atatürk Kültür Merkezi, Musa Enter Parkı kavşağında yapılan kutlamalara HDP’den milletvekili seçilen   Figen Yüksekdağ, Lezgin Botan, Yurdasev Özsökmenler, Adem Özcaner, Selami Özyaşar, Remzi Özgökçe, Büğyükşehir  Belediyesi  Eş Başkanları Bekir Kaya, Hatice Çoban, İpekyolu  Belediyesi  Eş Başkanları Veysel Keser, Aygül Bidav,  parti yöneticileri ile çok sayıda yurttaş katıldı. Kutlamalarda müzik eşliğinde yurttaşlar halay çekerken alanda Demirtaş’ın pankartı, Türk bayrağı, Kürdistan bayrağı ve PKK bayrağı yan yana asıldı.

Kutlamalarda konuşan HDP Ebaşkanı  Veysi Dilekçi  seçimde elde  edilen başarıya  dikkat  çekerek  teşekür etti.

HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili seçilen Figen Yüksekdağ,  kutlamalarda konuşmasına, Van’ın büyük zaferinin, hepimize kutlu olsun sözleriyle başladı.

 

Yüksekdağ’ın konuşmasından satırbaşları:

Türkiye halklarımıza bu büyük zaferi armağan eden sizlerle gurur duyuyoruz ve siz kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır. Her yerde haklı olanlar kazandı, halklarımız kazandı, bizler kazandık, direnenler kazandı. Bu gün direne direne kazananların zaferini ilan ediyoruz. Mangal gibi yüreğiyle inançlı çalışmasıyla, birliği, seferberliğiyle çalışanlar, çaba gösterenler kazandı. Bize karanlığı, zulmü, baraj altında kalmamızı dayatanlar kaybetti.  Yola çıkarken sız kaybedeceksiniz, biz kazanacağız dedik, çok şükür sözümüzü tuttuk. Bütün Türkiye halklarına, bölge halklarına yeni bir yaşam için söz verdik. Analarımıza, şehitlerimize, geleceğimiz olan çocuklarımıza söz verdik, ezilen bütün halklarımıza söz verdik. Barışın özgürlüğün demokrasinin sözünü verdik ve işte bu sözü verenler kazandı.  

 

“Van kazandı”

 Bu gün bütün Türkiye tarihsel bir zaferi konuşuyor. Siz seçim sonuçlarındaki o sayılara rakamlara bakmayın. Gerçek nedir biliyor musunuz?  Bu seçimin tek kazananı, tek galibi var Halkların Demokratik Partisi. Her yerde oyumuzu umudumuzu başarımızı misliyle katladık. Her yerde Türkiye’nin geleceğine yelken açanlar kazandı. Her yerde gelecek umudu gelecek isteği kazandı. Demiştik ki ey AKP ey Cumhurbaşkanı bize zulmü haksızlığı, inkarı dayatanlar kibrinden geçilmeyenler halkımızın tepesine saraylar diktatörlükler kuranlar böyle böbürlenmeyin, güç sarhoşu olmayın halkınıza tepeden bakmayın. Günü gelir o halk size öyle bir tepeden bakar ki geçeğinizi şaşırırsınız. Artık bizleri baraj altında bırakmaya çalışanlar baraj altında kaldı. Türkiye’ye çözümsüzlüğü, inkarı sömürüyü dayatanlar baraj altında kaldı.  Biz barajı geçtiğimiz yetmezmiş gibi bir de denizlere açıldık, denizlere. Van denizinin ve memleketimizin bütün özgürlük denizlerinin ufku ve güzelliği kazandı. Biz denizlere açılanlar hiçbir barajı tanımayanlar kazandı. Bizler kazandık, Van kazandı. Türkiye için yeni bir güne uyandık. Dün gece boyunca sokaklarda elinde büyük bir başarının zaferinin heyecanıyla coşan halkımız bu zaferi kutlayan halkımız bu güne gülümseyerek gülerek kucaklaşarak eni bir güne merhaba dedi. 

“Türkiye’nin yeni demokratik anayasasını yazıyoruz”

 Yenigünde yeni zamanda ve yeni yaşamın eşiğinde söylediğimiz her sözün arkasında duracağız. Bu topraklara özgürlüğü, barışı getireceğiz.  Her yerde, bütün ezilenler için demokrasiyi hep birlikte inşa edeceğiz. Artık bu ülkede inkar edilen tek bir halk tek bir inanç kalmayacak. Kürt halkı hak ettiği büyük özgürlüğüyle işte bu gün kucaklaşıyor. Eşit dil, eşit ve ortak yaşamı bu gün kuracağını ilan ediyor. Bütün kentlerimizde zulme saldırılara ve insanlık dışı dayatmalara inat Kürt halkının eşitlik özgürlük ve barış inadı kazandı. Artık yüzde 10 barajı, 80 faşist darbesinin barajı tarihin çöplüğüne atıldı. Bunu hep birlikte yaşadık. 80 darbesinin anti demokratik inkarcı faşist anayasası bugünden itibaren hükümsüzdür. Artık halklarımız yeni bir anayasa yazmaya başladı. Türkiye’nin yeni demokratik anayasasını yazıyoruz. Bütün Türkiye halkları yine bir demokrasi hukukuna kavuşacak.

 

“Bütün halklarımızla kucaklaştık”

 Bizler yüzde 13.1 kadar büyük bir başarının altına imza attık. Bu oran varya tarihte yepyeni ve tertemiz bir sayfa açtı. Türkiye’de sandıklarda bir devrim yaptık. Bu devrimi yapan sizlersiniz, bütün Türkiye’ye kazandıran sizlersiniz. İşte bundan sonra hiçbir baraj hiçbir engel tanımayacağız. Barajları tanımayız dedik, tanımadık yıktık geçtik. Türkiye’ye dayatılan bu güdük siyesi anlayışı tanımıyoruz ve halkımızla birlikte iktidar yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Halklarımızın demokratik iktidar yürüyüşünün başladığı bugündür, tarih böyle yazsın. Artık reddedilen sömürülen baskıyla teslim alınmaya çalışılan bir halk yok karşınızda. Zaferler kazanan, iktidara yürüyen bir halk var bütün zalimler bu gerçeği iyi görsen Bu güne kadar demokrasiyi inkar edenler katledenler 7 Haziran zaferimizi asla ve asla unutmasın ve 7 Haziran günü bu güne kadar bizden koparmaya çalıştıkları bütün halklarımızla kucaklaştık. Sizler bizden ayrılmaya koparılmaya çalışan halklarımıza barış ve kardeşlik elini uzattınız böyle büyük bir halk onun için yenilmez.

 

“Türkiye’nin birliğini hep birlikte sağladık”

 7 Haziran günü Türkiye’nin birliğini hep birlikte sağladık. Yaşayacağımız ortak yurt ortak vatan için temellerimizi artık. Artık hiç kimse Türkiye halklarını ayıramayacak. Bu gün bu büyük zaferin coşkusuyla yeni bir yola giriyoruz. Yeni yolda yine onur, özgürlüğün, emeğin geleceğin yoludur. Bu yolda engel tanımadan yürüyeceğimiz, mecliste en iyi varlığı göstereceğimize eminim. Vekillerimizle her yerde demokratik irademizle artık yönetilen değil yöneten oldunuz. Artık Türkiye siyasetini halklarımız yönetecek sizler yöneteceksiniz, bizler de seçtiğiniz temsilcileriniz olarak sadece size hizmet edeceğiz.

 “Bu daha başlangıç”

 Türkiye’nin geleceği HDP’dir. Türkiye’nin yeni iktidar gücü HDP’dir. Çok şükür Allahın izniyle sizin varlığınız ve desteğinizle bütün dünya sözümüzün gerçek olduğunu görüyor. Memleketin karış karış toprağını kimseye vermeye niyetimiz yok . Bu memleket bizim.  Farklılıklarıyla inançlarıyla hakkettiği yere kavuşması için bütün gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu daha başlangıç. Mücadeleye devam, kazanmaya devam. İsterdik ki Türkiye’de demokratik bir seçim yaşansın Bizler kellesi koltukta demokrasi mücadelesi vermek zorunda kalmayalım. Özgürcü çalışma yürütelim ama bize bu seçimler dönemini zehir etmeye çalıştılar. Bize bu zaferi haram etmeye çalıştılar ama bizler onlara asa hakkımızı helal etmedik. Mazlumun ahı çıkıyor bugün. Bu ülkenin mazlum halkları ezilen halkları gücünü kuşanıyor, şahlanıyor. Seçim döneminde nice canımızı kaybettik,2 aylık kampanya boyunca 6 kardeşimizi şehit verdik. Sevincimize heyecanımıza kan karıştırdılar. Ölümle saldırılarla katliamlarla halkımız zaferinden koparmaya çalıştılar ama verdiğimiz bütün şehitlere, toprağa düşen canlarımıza rağmen bu halk dimdik ayakta ve kazandı. Bütün yaralılarımızı şifalar diliyoruz. Arkadaşlarımız kollarında serumla yatarken canlarıyla boğuşurken bile Diyarbakır da seçim sandıklarına gittiler oylarını kullandılar. Hepsine selamlar olsun. O yoldaşlarımıza selam olsun. Bütün hapishanelerde tutsaklarımıza bin selam olsun. Birisi var ki bizim büyük zaferimizin asıl mimarıdır.  HDP projesinin ilham kaynağı ve mimarı ve sahibidir Kazandığımız zaferi ona ithaf ediyoruz. Sayın Öcalan’a, halklarımızın başkanına.  En zor koşullarda dahi Türkiye halklarını birliğine barışa demokrasiye inandı. Asla ve asla Türkiye halklarından umudun kesmedi. İşte bu kararlılık HDP ile birlikte 7 haziran da kazanmıştır Bu gün bütün Türkiye halklarını bu projeyle birleştirdik ve yeni Türkiye’nin kapısını açtık.

 

“Büyük insanlığa inandık güvendik”

 Söylediğimiz her sözün arkasında dimdik durduk duracağız. Onu başkan yaptırmayacağız dedik ve onu başkan yaptırmadık. Halklarımıza yeni bir hak iktidarının kapısını açacağız dedik ve açtık. Çok aydınlık bir geleceğe yürüyoruz. İstanbul’dan vana Muğla’dan Mardin’e, Antalya’dan, Hakkari’ye kadar artık bu yürüyüşü kimse durduramayacak. Yeni bir yaşama giriyoruz. Büyük insanlığa inandık güvendik ve bu gün büyük insanlık kazandı ve hep birlikte büyük insanlığın hak ettiği geleceği inşa edeceğiz.  Baraj altına atmaya çalışanlara izin vermedik tam tersine büyük insanlığı şahlandırdık.

 Yüksekdağ’ın konuşmasının ardından yerel sanatçılar sahne aldı. Bu arda gün boyunca caddelerde araçlarıyla klakson çalarak tur atan   HDP’liler havai fişekler  atarak  seçim   başarısını kutladı. 

Bakmadan Geçme