Yüksekdağ: Türkiye Savaşa Sürüklenmek İsteniliyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Türkiye’nin bir taraftan çözümsüzlüğe diğer taraftan da siyasi krize sürüklenmek istendiğini iddia etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından organize edilen ‘Siyasi Tutsaklara Özgürlük Mitingi’ İkinisan Kavşağında kalabalık grubun sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçmesi ile başladı. Figen Yüksekdağ’ın da katıldığı yürüyüşte grup ellerindeki Abdullah Öcalan posterleri ile ‘Öcalan’a özgürlük’ sloganları ile miting alanına geldi. Ardından platforma tek tek çıkarak kalabalık grubu selamlayan HDP il ve ilçe belediye başkanları ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve HDP il eş başkanları adına açılış konuşmaları yapıldı. Daha sonra kürsüye gelen Figen Yüksekdağ, AK Parti hükumetine eleştirilerde bulundu. Yüksekdağ, “Bizler dört duvar arasına hapsettikleri özgürlük direnişleri karşısında her gün ve her gün yeniden o büyük insanlık yeminimizi tekrar ediyoruz. Bugün bir daha söz olsun ki siyasi tutsaklara özgürlüğün kapılarını hep birlikte açacağız. On bine yakın siyasi tutsak düşüncelerinden ve demokratik direnişinden yeni bir dünya özleminden hapishanelere atılıyorsa o ülkede o memlekette özgürlükten söz etmek mümkün değildir. Bakın 13 yıllık AKP iktidarı boyunca Türkiye Cumhuriyeti topraklarını bir açık hava hapishanesine dönüştürdüler. Sadece her yere yaptıkları yeni yeni inşa ettikleri cezaevleri ile değil her sokağı, mahalleyi meydanı o sokaklarına sahiplerine hapsederek bir açık hava hapishaneye çevirdiler. Ama bizim irademiz güçlüdür ama bizim direncimiz inadımız güçlüdür her yeri özgürleştirdik. Her yerde o hapishane duvarlarını yıktık yine yıkarız. Diktatörlükte ısrar edenlerin, zalimlerin ve inkarcıların Türkiye’ye savaşı dayatanların şu gerçeği bilmeleri gerekiyor: Bu halkın geleceğinde sadece kendi özgürlüğü değil, Abdullah Öcalan’ın da özgürlüğü vardır. Öcalan ve siyasi tutsaklara özgürlüğün yolu, kapıları açılacaktır. İktidarı ellerinde tutacaklarını sananlar, bakın 7 Haziran nasıl yanıldılar, nasıl da yenildiler” ifadelerini kullandı

“TÜRKİYE’Yİ BİR YANDAN ERKEN SEÇİME BİR YANDAN DA SAVAŞA SÜRÜKLÜYORLAR”
Türkiye’nin bir taraftan çözümsüzlüğe diğer taraftan da siyasi krize sürüklenmek istendiğini ileri süren Yüksekdağ, “Bugün Türkiye’yi bir taraftan çözümsüzlüğe diğer taraftan siyasi bir krize doğru sürüklemeye çalışıyorlar. Bir kolundan tutmuşlar halkın, erken seçime sürüklüyorlar. O yetmiyor, bir kolundan tutmuşlar, savaşa sürüklemeye çalışıyorlar. Ama onların bu baskıcı siyasetleri de halkı görmeyen reddeden siyasetleri de ve bütün Türkiye halklarını savaşa çatışmaya çekmeye çalışan bu siyasetleri de halkımızın demokratik iradesi karşısında yenilecek, ait olduğu yere iade edilecek. Karanlıktan, kinlikten, kötülükten, sömürüden ve baskıdan kendisi de iktidar olmaya çalışanlar bir kez daha yanılacaklar. Bizler bugün kazandığımız büyük ve görkemli zaferlerin gücü ile bir kez daha nefesimizi soluğumuzu toplayıp yeni ve daha büyük bir zafer kazanmak için yola çıkacağız. İşte o zafer siyasi tutsakların o değerli yeni insanlarımızın özgürlüğü olacaktır. O yeni zafer barışın ve çözümün güvencesi Öcalan’ın, başkan Öcalan’ın özgürlüğü olacaktır. Emin olun ki Öcalan’ın özgürlüğü, siyasi tutsakların özgürlüğü bütün Türkiye’nin özgürlüğü birliği ve geleceği olacaktır. Bizler bunu çok iyi biliyoruz. Emin olun ki çok yakın bir tarihte bütün Türkiye de bu gerçeği bilecek bu gerçeği görecek. Öcalan ile bütün Türkiye birlikte özgürlüğe, yeni yaşama bir kapı açacak.”

Bakmadan Geçme