Yüksekdağ: Mit'in Haberi Mutlaka Olmuştur

HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Yüksekdağ, “Türkiye’de hiçbir güç Urfa-Suruç hattında MİT ve devletin istihbari birimlerinin bilgisi olmadan hareket edemez” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı ve Van Milletvekili Figen Yüksekdağ patlamanın olduğu Suruç’ta bir açıklama yaptı. Yüksekdağ, “Türkiye’de hiçbir güç Urfa-Suruç hattında MİT ve devletin istihbari birimlerinin bilgisi olmadan hareket edemez” ifadelerini kullandı.

Urfa Valisi’nin görevden alınmasını isteyen Yüksekdağ, “AKP IŞİD’le mücadele edeceğine bizimle, barış ve kardeşlik isteyenlerle mücadele etti” dedi.

Yüksekdağ konuşmalarının devamında özetle şu ifadeleri kullandı:

“Katliamın faillerini uzaklarda aramayın. Sorumlular bugün siyasete hükmedenlerdir.

Yakın zamanda Urfa valisi “Urfa’da IŞİD var mı” diye soran gazetecileri gözaltına aldırdı. Urfa Valisi derhal görevden alınmalıdır.

Eğer IŞİD’e TIRlarla silah taşınmasıydı bugün 30 genç yaşamını yitirmeyecekti.

Katliamda yaşamını yitiren gençler bu ülkede barış ve kardeşlik isteyen gençlerdi. Bir ülkede barış isteyen gençler katlediliyorsa bunun sorumlusu siyasi iktidardır. Katliamın sorumluları hesap vermekten kaçamayacak. İki elimiz yakalarında olacak.

Katliamda yaşamını yitiren arkadaşlarımızın önünde saygıyla eğiliyorum. Ailelerinin ve Türkiye halklarının başı sağ olsun.

Bu katliam da kesinlikle organize ve hazırlıklıdır. Siyasi iktidar bu katliamların siyasi zeminini hazırlıyor.”

Bakmadan Geçme