Yiğit ve Günel Halkla Buluşmaya Devam Ediyor

BDP Tuşba Eş Başkan adayları Öner Yiğit ve Hatice Günel, mahalle ve köy gezilerine durmadan devam ediyor.

Ev toplantıları alan eş başkanlar burada halkla biraraya gelerek sorunlarını dinliyor. Toplantıda konuşan Yiğit, Van'da TOKİ’de oturanlara 70 metrekarelik evlerin 70 bin TL'ye satıldığını, Ankara da ise 100 metrekarelik evlerin 65 bin TL'ye satıldığını söyledi.

Vansesi Haber Merkezi

BDP Tuşba Belediyesi Eş Başkan adayları Öner Yiğit, Hatice Günel ve BDP Tuşba ilçe Örgütü yöneticileriyle beraber taziye ziyaretleri bulunduktan sonra Kalecik TOKİ ve Şemsibey Mahallesinde toplantılar yaptı.

Yiğit: Van'da 70 metrekare 70 bin TL, Ankara'da 100 metrekare 65 bin TL

BDP Tuşba Belediyesi eşbaşkan adayları Öner Yiğit, Hatice Günel ve BDP Tuşba ilçe Örgütü yöneticileriyle beraber Seyrantepe mahallesinde taziye ziyaretinde bulundu. Eşbaşkanlar ve beraberindekiler daha sonra Kalecik TOKİ ve Şemsibey mahallesinde ev toplantısına katıldı. Eşbaşkan Öner Yiğit, TOKİ’lere 2625’e yakın evin yerleştirildiğini bununda 10 köye tekabül  ettiğini ve bunların çoğununda Tuşba ilçesinden olduğunu söyledi. TOKİ’de oturanlara 70 metrekarelik evlerin 70 bin TL'ye satıldığını, Ankara da ise 100 metrekarelik evlerin 65 bin TL'ye satıldığını söyledi.

Yiğit: TOKİ'lerin sorunları çözülmedi

TOKİ'lerde sağlık, su, eğitim ve altyapı gibi sorunlarının çözüme kavuşmadığını söyleyen Yiğit, bu sorunların çözülmemiş olması, hiçbir sorunun çözülmediği anlamına geldiğini belirtti. TOKİ'lerin zemin etüdü yapılmadan yapıldığını söyleyen Yiğit, AKP’nin Van’da yaptığı kirli siyasetten birinin de TOKİ olduğunu belirtti. Samsun'un Çarşamba ilçesinde yaşanan sel felaketinden sonra onların bütün ihtiyaçlarının ve faturalarının devlet tarafından ödendiğini söyleyen Yiğit, Kürdistan olunca maalesef her şeyin değiştiğini ve faturaların halka ödettirildiğini söyledi. AKP’nin yolsuzluklarına da değinen Yiğit, "Roboski'de 34 can giderken ve onların tek sermayeleri katırlarıyken, bakan çocukları kutu kutu para çaldılar ve kimse bunlara ses çıkarmadı" dedi.

"1 Nisan'da onların tabelalarını buradan atacağız"

Demokratik özerklik modeline değinen Yiğit, demokratik özerkliğin bütünleştirici bir proje olduğunu söyleyen Yiğit, "Biz aday değiliz. Bizim tek adayımız Sayın Öcalan'dır. Bu seçimlerde onun özgürlüğü için çalışıyoruz" dedi. 1 Nisan'da sistem tabelalarını Kürdistan'dan atılabilmesi için herkesin birlik olması ve kendilerini destek vermesi gerektiğini aktaran Yiğit, halkı birlik olmaya çağırdı.

Günel: Biz çılgın projeler değil, ihtiyaca göre proje belirliyoruz

Daha sonra söz alan Eşbaşkan Hatice Günel ise, diğer partiler gibi çılgın projelerinin olmadığını halkın ihtiyacına göre proje belirleyerek hizmet etmek istediklerini söyledi. Eşbaşkanlık sistemiyle sadece Türkiye değil dünyada bir ilk gerçekleştirdiklerini belirten Günel, öz yönetimle özgür kimliğe sloganıyla yola çıktıklarını bunun da halkın kendi kendisini yönetmek anlamına geldiğini belirtti. Toplantı daha sonra halkın soruları ile geç saatlere kadar devam etti. 

Bakmadan Geçme