YGS SONUÇLARI VAN'I ÜZDÜ

Van İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, açıklanan YGS sonuçlarına göre Van'ın son sıralarda yer almasına ilişkin olarak, ''Bu bizim için sürpriz değil, depremden sonra sınavlara hazırlanan öğrencilerimizin büyük kısmı başka illere nakil aldırdı, burada kalan öğrencilerin barınma koşulları çalışmalarını olumsuz etkilemiştir'' dedi.

Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, açıklanan YGS sonuçlarına göre Van'ın en başarısız üçüncü il olmasını değerlendirdi. Bu durum kendileri için bir sürpriz olmadığını ifade eden Sayılır, depremden sonra 74 bin öğrencinin nakil aldırarak veya misafir öğrenci olarak Türkiye'nin farklıbölgelerindeki illere gittiklerini bildirdi.

İkinci yarıyılla birlikte yaklaşık 15 bin öğrencinin geri dönüş yaptığını dile getiren Sayılır, şunları kaydetti:

''İl dışında bulunan yaklaşık 59 bin öğrencimizin içinde önemli sayıda sınavlara hazırlanan lise son sınıf öğrencimiz bulunmaktadır. Depremden sonra ise sınıfta okuyan ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerden 2 bini sadece Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye'nin farklı illerdeki pansiyonlu okullara yerleştirildi. Belli bir hedefi, başarısı ve imkanı olan öğrenciler zaten depremden sonra kentten ayrıldı. Burada kalanların barınma sorunlarından kaynaklı çok ciddi derslerine çalışamadıklarını söyleyebiliriz.''

Van'da sınavlarda başarılı olabilecek ve hedefi olan öğrencilerin hemen hepsinin il dışında oldukları için Van adına değil, eğitimlerine devam ettikleri il adına bu sınava girdiklerini anlatan Sayılır, onların başarısının sınava girdikleri ilin hanesine yazıldığını kaydetti.

VAN HABER VANSESİ

Bakmadan Geçme